Въпросът за ремонт на уличната мрежа в квартал Крушата“ град

...
Въпросът за ремонт на уличната мрежа в квартал Крушата“ град
Коментари Харесай

Започва ремонт на уличната мрежа в квартал Крушата, гр....

Въпросът за ремонт на уличната мрежа в квартал „ Крушата “ град Сърница беше подложен по време на изнесената приемна на регионалния шеф Стефан Мирев в най-отдалечената община на района – Сърница.

Средствата за повсеместен ремонт на улиците в квартала, който се намира на два километра от град Сърница, са планувани в бюджета на общината, само че процедурите по Закон за обществените поръчки и механически контрол са забавали старта на строително-монтажните работи и полагането на ново асфалтово покритие. Живеещи в квартал „ Крушата “, гр. Сърница, споделиха пред Стефан Мирев опасенията си, че с наближаването на зимния сезон, понижава и опцията да се правят качествено дълго чаканите поправки в този квартал. Кметът на Сърница Неби Бозов увери регионалния шеф, че всички обжалвания по оповестената социална поръчка са завършили и ремонтите стартират идната седмица. Общинска администрация е изпратила уводомления до притежателите на парцели в кв. Крушата, да бъде обезпечен достъп до тротоарите и уличната мрежа на компанията, която ще извършва плана. До края на седмицата ще приключат и ремонтите на правата Сърница – Крушата, която е част от републиканския път Сърница – Доспат.

Кметът на село Медени Поляни Абдула Абдулах показа пред регионалния шеф проблем на жителите на селото, които обработват ливадите си в землището на Медени Поляни, само че не разполагат с настоящи решения на поземлена комисия Велинград, с които обратно във времето е била възобновена земята на притежателите. Въпросът е отправен до Областна дирекция „ Земеделие “, която ще сезира Министъра на земеделието, храните и горите за назначението на комисия и постановяването на нови решения.

През идната седмица регионалният шеф Стефан Мирев ще организира изнесена приемна за жителите на община Батак.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР