Въпросът за развалянето на дългосрочните договори за изкупуване на електроенергията

...
Въпросът за развалянето на дългосрочните договори за изкупуване на електроенергията
Коментари Харесай

САЩ не участват в преговорите между държавата и американските централи

Въпросът за развалянето на дълготрайните контракти за изкупуване на електрическата енергия на двете така наречен американски централи в комплекса " Марица Изток " е обвързван с европейското законодателство. Съединени американски щати няма да се намесват в него и не вземат участие в договарянията сред страната и управлението на " КонтурГлобал Марица Изток 3 " и " AES Марица Изток 1, съобщи през днешния ден посланикът на Съединени американски щати Ерик Рубин в изявление за Българска национална телевизия. Той добави, че тези две компании са образец за сполучливи американски вложения в страната.

" Двете централи са обезпечили хиляди положителни работни места, помогнали са да се позволи енергийният недостиг на България и са създали доста за хората от района ", уточни Ерик Рубин.

Той сподели още, че централите употребяват български първични материали и създават българска сила, което е доста значимо за българската енергийна сигурност. Това е българско електричество, не непознато, добави той. " Освен това тези централи са образец за триумф, тъй като се придържат към всички модерни регулации. Компаниите са вложили десетки милиони левове за възстановяване на екологичните стандарти.

Те са вложили и в лечебни заведения, учебни заведения, клиники и в екологични планове в целия район. За мен като американски дипломат, аз съм доста горделив да подчертая този триумф ", разяснява още Рубин, който в сряда посети " КонтурГлобал Марица Изток 3 ", в която за 15 години са вложени 700 млн. евро. Рубин сподели още, че е осведомен с това, че се водят договаряния сред държавното управление и двете централи за преустановяване на дълготрайните контракти, само че " не е наша работа да се намесваме в детайлите ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР