Въпросът за провеждането на втори референдум за независимост на Шотландия

...
Въпросът за провеждането на втори референдум за независимост на Шотландия
Коментари Харесай

Шотландският референдум за независимост се отлага до сключване на споразумение за Brexit

Въпросът за провеждането на втори референдум за самостоятелност на Шотландия е отсрочен до момента в който не станат известни изискванията за излизането на Англия от Европейския съюз. Това съобщи шотландският първи министър Никола Стърджън от Шотландската национална партия (ШНП) пред BBC.
„ Няма да върша каквито и да е било по-нататъшни оценки за периоди, до момента в който изискванията за Брекзит не станат по-ясни и до момента в който не забележим какво ще значи за Шотландия всичко това. Ние още веднъж ще обсъждаме времевата рамка, когато имаме повече изясненост “, сподели тя.
Стърджън още веднъж се разгласи срещу проектите на Лондон за излизане от единния европейски пазар, което по думите й ще бъде „ акт на грандиозна нелепост “, написа още БГНЕС.
През март тази година първият министър съобщи, че е належащо да се организира референдум за независимостта на района през есента на 2018 година или пролетта на 2019 година Удар по тези проекти обаче нанесоха предварителните парламентарни избори от 8 юни, на които ШНП, въпреки и да приключи първа, изгуби забележителна част от депутатските си места – 21 от 56. Според анализатори резултатът се дължи на политиката за още един референдум.
На първия референдум за самостоятелност през 2014 година с 55% надви лагера за оставане в състава на Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР