Въпросът за продажба на държавни имоти не стои на дневен

...
Въпросът за продажба на държавни имоти не стои на дневен
Коментари Харесай

Нанков за плажа в Слънчев бряг: Продажбата не стои на дневен ред

Въпросът за продажба на държавни парцели не стои на дневен ред. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков по отношение на изявлението на вицепремиера Валери Симеонов за това, че се приготвя продажба на 20 дка от плажната линия в " Слънчев бряг ".

 Симеонов отвръща на удара: Ангелкова приготвя плаж за обмен
Симеонов отвръща на удара: Ангелкова приготвя плаж за обмен

Ще останем без златен пясък съгласно вицепремиера

В Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) е постъпило искане за одобряване на нов акт за изключителна държавна благосъстоятелност на морски плаж " Слънчев бряг - юг " в Община Несебър.
Искането е въз основа на изменената кадастрална карта и кадастрални регистри , според настоящата нормативна уредба, съобщи Нанков и изрично отхвърли изказванията на Симеонов, че министърът на туризма Николина Ангелкова приготвя продажба на държавни парцели.

От известието на персслужбата на отрасловото министерство излиза наяве, че по отношение на постъпили запитвания за законността на преместваемите обекти на плажната линия в " Слънчев бряг " през месец март 2018 година началникът на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) е разпоредил инспекция на мястото на плажната линия в комплекса. Проверката е била осъществена от районното ДНСК " Източен регион ".

На 22 май в ДНСК е постъпил писмен сигнал от Симеонов, съдържащ " данни за нелегално построени преместваеми обекти " на плажа в курорта.
По този мотив е осъществена взаимна инспекция от чиновници на РДНСК- " Югоизточен регион ", Регионален отдел " Национален строителен надзор " в Бургас и чиновници на Община Несебър.

В тази връзка от Министерство на регионалното развитие означават, че всички преместваеми обекти на територията на к.к. " Слънчев бряг ", в това число и върху морския плаж " Слънчев бряг ", са сложени въз основа на утвърдена от Министерството на туризма скица и на издадени от основния проектант на Община Несебър позволения.

 Ангелкова: Заведенията в „ Слънчев бряг “ са изрядни
Ангелкова: Заведенията в „ Слънчев бряг “ са изрядни

Общинската власт има пълномощия да ги затваря

В известието на районното министерество се изяснява и че според наредбите на Закона за устройство на територията и според Наредбата на Община Несебър за реда и изискванията за слагане на преместваеми обекти, при констатиране на нарушавания на позволените от основния проектант на общината преместваеми обекти кметът е длъжен да издаде заповеди за премахването им.

Нанков също по този начин е обърнал внимание, че народни представители от " Обединени патриоти " са внесли промени в Закона за устройство на територията , съгласно които от идната година ДНСК ще има контролни функционалности във връзка с преместваемите обекти по плажовете в националните курорти. Към момента обаче въпросът по отношение на законността на такива обекти е в компетентността на общинската администрация.

Въпреки законопроекта за промени при осъществяване на инспекциите, инициирани във връзка горепосочените сигнали, представителите на ДНСК са оказали цялостно подпомагане и са взели участие " на благосклонност ", разяснява още Нанков.

 Симеонов желае да затваря пет заведения в Слънчев бряг
Симеонов желае да затваря пет заведения в Слънчев бряг

Опитали да не пуснат Симеонов на инспекция в заведение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР