Въпросът за премахване на МОЧА бе повдигнат отново в четвъртък

...
Въпросът за премахване на МОЧА бе повдигнат отново в четвъртък
Коментари Харесай

Кметът на Средец предлага фигурите от МОЧА просто да бъдат преместени

Въпросът за унищожаване на МОЧА бе издигнат още веднъж в четвъртък в Столичния общински съвет, където ръководещите от ГЕРБ и обединението за първи път показаха ясна поддръжка за пренасяне на монумента. Още в петък, кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков е упълномощил да стартира работа по това.

Казусът обаче изисква " кооперация от общината и страната ", изясни Трайков в студиото на Нова телевизия и изрази подозрения в желанията на ГЕРБ, защото макар че са управлявали в последните години, не са създали нищо. Трайков счита обаче, че би трябвало да се реалокират единствено фигурите от паметника на Съветската войска.

" Скулптурните групи и барелефите имат живописност и който желае да ги види, би трябвало да може да го направи , само че не считам, че би трябвало да извършва функционалността - " да оказва идеологическо и психическо влияние върху хората, подписано от Българска комунистическа партия ".

След като се заровили в документи по тематиката, се виждало, че се получава " един кръг, в който няма нищо несъмнено " - има акт за държавна благосъстоятелност, само че няма позволение за градеж, държавен е, само че регионалните шефове не са доста сигурни, че го желаят. Областните споделят, че не е тяхна роля и Столична община би трябвало да се разпореди, а общината споделя, че не може без страната, най-после се опря до областен кмет, разясни той. Като се има поради, че не можахме надуваем палат да го преместим от Борисовата градина, не чакам да е лека задача , разяснява Трайков.

Иначе удостовери, че група след група в СОС се изказали в поддръжка на премахването на МОЧА. Не е нужна позиция на думи, а и на дейности, сподели обаче той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР