Въпросът за предоставяне на военна помощ за Украйна е показал

...
Въпросът за предоставяне на военна помощ за Украйна е показал
Коментари Харесай

Заков: По закон не може да изпращаме военна техника дори и на съюзници от НАТО без НС


Въпросът за даване на военна помощ за Украйна е посочил един „ недостатък в нашето законодателство “: България не може да разменя военна техника даже със съдружници от НАТО, съобщи военният министър Драгомир Заков в „ Лице в лице “.

За такива нещо би трябвало решение на Народното събрание, а при положение на рецесия е належащо да се вземат бързи решения и следователно е добре това да става с разпореждане на Министерски съвет, означи Заков, съгласно който би трябвало да се подхващат законодателни промени за премахване на тази уязвимост.

Още не е пристигнала военна техника от Украйна за ремонт в България. „ Необходима е дребна подготовка. Все отново за сходно нещо належащо е да се подпишат съответните документи сред нашите фабрики и съответните контрагенти в Украйна. належащо софтуерно време това да се случи. Все отново това са контракти, които да сключат. Осъзнаете, че има и юридически аспекти “, сподели Заков.

По думите му не е нужно ремо0нтът на украинската военна техника да бъде напълно безплатен: „ има много фондове, които финансират сходна активност сега и от Съединените щати и от други съдружници “.

Военният министър е безапелационен, че имаме потенциал да ремонтираме военна техника от Украйна, това е било доказано от техните експерти, които са посетили страната ни, а и предприятията като „ Терем “ са специализирали точно това в границите на Варшавския контракт.

Вижте целия реазговор във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР