Въпросът за предоставяне на военна помощ на Украйна е бил

...
Въпросът за предоставяне на военна помощ на Украйна е бил
Коментари Харесай

Генчовска: Премиерът Петков и Кулеба са обсъждали военната помощ за Украйна

Въпросът за даване на военна помощ на Украйна е бил разискван на срещата на премиера Кирил Петков с украинския първи посланик Дмитро Кулеба. Това заяви външният ни министър Теодора Генчовска. Тя самата не е участвала на въпросния диалог.
"Обсъденото във Външно министерство не включваше тази тематика ", съобщи Генчовска пред медиите в Народното събрание.
Към сегашния миг и в Министерския съвет не е поставян въпроса за даване на военна помощ на Украйна.
Темата ще се дискутира от „ Продължаваме Промяната”, когато мине през разглеждане в парламентарната комисия по външна политика. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на Политическа партия Андрей Гюров след срещата на депутати с Дмитро Кулеба.
Председателят на външната комисия Венцислава Любенова (ПП) дефинира диалога като доста сполучлив. И акцентира, че настояването за изпращане на оръжие не е било дискутирано. Тя изясни още, че предложенията на „ Демократична България “ и на ГЕРБ-СДС са изтеглени от комисията „ за доизясняване на механически законови детайлности “. Любенова увери, че след повторното им внасяне, те ще бъдат прегледани.
Атанас Михнев (ПП) акцентира, че позицията на групировката постоянно е била в поддръжка на украинския народ. По думите му Кулеба е похвалил напъните на българското държавно управление в тази посока. Попитан дали военната поддръжка за Украйна е замесване на България в спора, Михнев отговори: "Категорично не. Десетки страни изпращат военна поддръжка, без да бъдат въвлечени в спора, тъй че дано спрем с тази проруска изразителност ", изясни той.
Даниел Митов и Екатерина Захариева от ПГ на ГЕРБ-СДС също разясниха новината, че министър председателят Петков и Кулеба са разискали тематиката за военно-техническата помощ, която страната ни не е дала на Украйна. По думите на депутатите от опозицията на българското общество му е омръзнало да научава от непознати държавни управления какви тематики биват разисквани с нашата страна.
„ Г-н Петков на няколко пъти отклонява този въпрос и в продължение на 20 дни комисиите в Народното събрание не могат да прегледат текстове по тематиката. Управляващото болшинство съзнателно саботира тези текстове”, безапелационен е Митов.
Бившият външен министър на България Екатерина Захариева съобщи, че надали има човек, който да има вяра, че Кулеба е на протоколни срещи в страната ни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР