„Въпросът за изплащането на обезщетения за временна нетрудоспособност е изключително

...
„Въпросът за изплащането на обезщетения за временна нетрудоспособност е изключително
Коментари Харесай

Георги Гьоков намекна за злоупотреби с болничните

„ Въпросът за изплащането на компенсации за краткотрайна неработоспособност е извънредно значим. От данните на Национален осигурителен институт за 2017 година, съпоставяне с тези за 2016-та, е видно, че изплащането на тези компенсации се усилва. Това значи две неща – или се утежнява здравният статус на българина или има злоупотреби с болничните”.

Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Георги Гьоков по време на парламентарния надзор през днешния ден, продължавайки с въпросите към министъра на труда и обществената политика Бисер Петков.

„ В България има доста въпроси за решение в обществената политика, само че здравната експертиза на работоспособността е един от значителните в обществената политика, който би трябвало да се взема решение ", добави той.

Според него тематиката повдига редица въпроси освен по повод преценката за право на пенсия за неработоспособност. "Повечето въпроси касаят изплащането от Национален осигурителен институт на компенсации за краткотрайна неработоспособност ", сподели още той.

„ Какви са механизмите, които бихте употребявали и по какъв метод ще разширите контрола за преустановяване и недопускане на непозволени заплащания от Национален осигурителен институт при компенсациите за краткотрайна неработоспособност?”, попита Гьоков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР