Въпросът за евентуалното връщане на Русия във формата G7 предизвика

...
Въпросът за евентуалното връщане на Русия във формата G7 предизвика
Коментари Харесай

Напрежение сред G7 заради настояването на САЩ за връщане на Русия във формата


Въпросът за възможното връщане на Русия във формата G7 провокира напрежение измежду участниците в срещата на високо ниво в Биариц.
Предложението Москва да бъде върната в групата е на американския президент Доналд Тръмп, съгласно който огромна мощ като Русия би трябвало да бъде включена в полемиките. За други водачи обаче, това не би било подходящо, тъй като G7 е група на демократични страни.

Както написа „ Гардиън “, Тръмп е отхвърлил тези доводи, заявявайки, че за разискването на въпросите, свързани с Иран, Сирия и Северна Корея е належащо наличието на Русия. Въпросът за връщането на Русия е бил обсъждан в неделя от водачите на G7, само че без да се стигне до единодушие, излиза наяве от обява на ТАСС.

Идеята провокира коментар от Кремъл, откъдето показаха вяра водачите от G7 да проявят " здрав разсъдък " по въпроса за възобновяване на връзките с Русия. По думите на Дмитрий Песков - прессекретар на съветския президент Владимир Путин, Москва е в положителни връзки с огромна част от страните от групата като " Франция и Италия ", " Германия и Япония ".

Сред водещите тематики на форума бяха и комерсиалните войни, и Иран, и напъните в битката с пожарите в Амазония.

Междувременно от през днешния ден влиза в действие вторият пакет от американски наказания против Русия, поради случая в Солсбъри.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР