Въпросът за евентуална оставка на министъра на околната среда Нено

...
Въпросът за евентуална оставка на министъра на околната среда Нено
Коментари Харесай

Борисов определи евентуална оставка на Нено Димов като коалиционен въпрос

Въпросът за възможна оставка на министъра на околната среда Нено Димов поради водните проблеми в Перники и други обитаеми места и рецесията с вноса на отпадък за горене в България, министър председателят бойко Борисов дефинира като съдружен. Пред публицисти на излизане от съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента той избегна съответен отговор на въпроса за оставката и уточни за следващ път, че при потвърдена виновност на хора от ГЕРБ те ще си понесат отговорността.

Ние сме правова страна с господство на закона и всеки е почтен до доказване на противното. Кое е незабавното, попита риторично Борисов.

Тази заран рано в Перник и самото Министерство на околната среда се организира взаимна акция на няколко институции под управлението на Специализираната прокуратура. Появиха се неофициални информации за арести, само че Борисов отхвърли да разяснява в елементи, а вътрешният министър Младен Маринов също не изиска да удостовери арести до момента в който още текат процесуално-следствените дейности.

Борбата с корупцията, с безотговорността и ненаказаността си има материални измерения, тъй че сътрудниците от Министерство на вътрешните работи и ДАНС работиха доста време, приготвиха, което считат за задоволително като материал, рапортуваха на прокуратурата и оттова нататък прокурорите са господари на производството, разяснява още Борисов. " Мога единствено да ги поздравя, че по този начин интензивно работят. Моята работа не е да бъде уведомяван за акциите, а да осигуря условия за тях ", разгласи в отговор на въпрос дали е бил известен за това, че интервенцията следва.

На собствен ред вътрешният министър Младен Маринов уточни, че неговото ведомство и службите са работили по случая с водата в Перник и други места и по празниците и са образувани екипи, които ще ревизират всички ВиК. Не е известно по кое време ще приключат инспекциите, тъй като те са разнообразни по величина, изясни той, само че уточни, че задачата е да се предотвратят сходни проблеми и в други обитаеми места.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ сподели от своя страна, че протичащото се в Перник е притеснително и прикани премиера да е пореден в своите дейности и до момента в който текат следствията да в профил краткотрайно съответните министри.

Да забележим какъв ще е резултатът от акцията. На първо четене ми наподобява като опит с местни ограничения да се реши национална рецесия. Не слушам нищо да е направено по тематиката с боклука. Отдавна трябваше да са факт оставките на отрасловите министри. Искаме да подготвим доста добре претекстовете за вота на съмнение преди да го внесем, разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Взети са съответни ограничения за рецесията в Близкия изток

Заради рецесията в Близкия Изток, поради която бе призован консултативния съвет, Министерство на вътрешните работи е взело ограничения, отговарящи на обстановката сега, увери Маринов. Посочи, че обстановката е била разисквана и с партньорските служби.

Мисля, че всеки, който каже, че няма опасност, е безконтролен, разяснява министър председателят Бойко Борисов пред публицисти. Той дефинира консултативния съвет като " елементарен ", тъй като позициите и отчетите на службите са били признати единомислещо и по тази причина елементарно всички участници са се обединили към общия текст, който президентът Румен Радев прочете в края на съвета. " Максимална зоркост, внимание и най-важното е дипломацията да бъде водеща и да се търси дълготраен мир в района ", заключи министър председателят.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Водната рецесия в Перник (92)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР