Въпросът вече не е дали е необходима такава централа, а

...
Въпросът вече не е дали е необходима такава централа, а
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: АЕЦ "Белене"? Не дали, а как да се изгради!

Въпросът към този момент не е дали е нужна такава централа, а по какъв начин тя да се построи, акцентира Янаки Стоилов от Българска социалистическа партия, разяснявайки настоящото положение на АЕЦ " Белене " в утринния блок на Bulgaria ON AIR.

Китайска нуклеарна корпорация демонстрира капиталов интерес към плана, а съгласно Янаки Стоилов в тази ситуация не става дума за дарове, а за стратегически планове.

" Китай залага доста на нововъведенията, на възстановяване качеството на растежа. От тази позиция ползата от страна на Китай и европейски компанни е доста добър, с цел да се търсят решения за плана " Белене ".

Социалистът акцентира, че в актуалния свят, в който производството на сила се усилва, е ненужно да разсъждаваме върху евентуалната успеваемост на плана. Стоилов означи, че Русия евентуално има емфатичен интерес този план да се развие и изясни: „ В недалечно бъдеще ще разберем дали икономическите връзки сред България и Русия ще се развият или ще бъдем зачеркнати. Русия ще ревизира отношението на България към този план и той ще бъде изведен пред скоби”.

В подтекста на инициираната от българското държавно управление среща за Западните Балкани, Янаки Стоилов с отчаяние сложи въпроса " Има ли България национални ползи, които би трябвало да отстоява, в това число връзките с Македония ".

„ Защо споделяме Гърция и Македония да се схванат, нямаме ли национални ползи? Не може да даваме обеди и вечери, а да се отхвърляме от нашите изконни интереси”, настоя социалистът. Стоилов акцентира, че не може да се прегръщаш с премиера на прилежаща страна и да не му поставиш огромните въпроси.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР