Въпросът ще бъде разгледан от регионалното министерство, както и от

...
Въпросът ще бъде разгледан от регионалното министерство, както и от
Коментари Харесай

Ново: Кордонът На Борисов В Момента Фучи, Огромна Заплаха За Най-Важния Университет В София!

Въпросът ще бъде прегледан от районното министерство, както и от министерствата на финансите и на образованието, означи Борисов.

В началото на седмицата от висшето образователно заведение сигнализираха, че ги грози запориране на сметките поради забавени с години заплащания към компанията, строяща новия образователен корпус на университета. Според ректора проф. Стати Статев страната не е изплатила авансово контрактувани 7,5 млн. лв., с което слага в риск осъществяването на целия план, полученото европейско финансиране и финансовото оцеляване на висшето учебно заведение.

Тези милиони са били обещани за съфинансиране от Министерството на финансите посредством Министерството на образованието и науката - по 2.5 млн. лева за всяка от трите години: 2017, 2018 и 2019 година От УНСС означават, че заради обещаното, само че неполучено финансиране от страна на страната, осъществяването на плана е спряно през 2018 година

От УНСС желаеха незабавни ограничения от държавното управление, поради което искане идва и днешната среща с премиера. ВУЗ-а прикани държавното управление да обезпечи обещаните средства за нов образователен корпус, с цел да не се стигне до фактическа несъстоятелност на университета.

От Министерството на финансите оповестиха, че няма да поддържат настояването на УНСС за спомагателни средства, до момента в който не бъде усвоена отпуснатата по Оперативна програма “Регионално развитие” сума. От министерството потвърдиха уговорката си за обезпечаване на средства от държавния бюджет в размер до 7.5 млн. лева, само че все още плануваните в плана средства в размер на 4.5 млн. лева по Оперативна програма “Регионално развитие” не са усвоени.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР