Въпросът с върнатите сезонни български работници от Франция трябва да

...
Въпросът с върнатите сезонни български работници от Франция трябва да
Коментари Харесай

ЕК: Въпросът за върнатите български сезонни работници е към френските власти

Въпросът с върнатите сезонни български служащи от Франция би трябвало да бъде отвеян към френските управляващи - това сподели представителят на Европейската комисия Адалбер Янц.

Той подсети, че Комисията е дала насоки на страните-членки за тези служащи, работата по тях продължава и институцията е наясно, че те не се съблюдават постоянно в цялостния им тип.

По мотив изказванията, че служащите са върнати поради ромския им генезис, Янц добави, че европейското право не разрешава дискриминирането, в това число и етническата, само че акцентира, че въпросът дали в тази ситуация е по този начин, би трябвало да бъде заложен на френските управляващи.

На 7 май 73-ма български сезонни служащи, които не бяха позволени да влязат във Франция, бяха върнати у нас с полет от Париж. Стана ясно, че фирма-посредник за наемането на служащите, е внесла тъжба в Административния съд в Париж.

Според признатите от Франция ограничения, от 17-и март в страната не се позволяват задгранични жители, а от 8-и април - и сезонни служащи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР