Въпросът с премахването на палатковите лагери по ключови кръстовища в

...
Въпросът с премахването на палатковите лагери по ключови кръстовища в
Коментари Харесай

Решението за вдигането на блокадите е взето на Коалиционния съвет

Въпросът с премахването на палатковите лагери по основни кръстовища в страната беше в детайли разискван на Коалиционния съвет в четвъртък. Това съобщи в ефира на Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

„ Протестите доста съществено нарушават закона и то към този момент 30 дни и лимитират правата за свободно напредване на жителите в редица градове на България. Няма по какъв начин изпълнителната власт и съдружното ръководство да гледат безразлично това нарушаване. Стигнахме до извода, че полицията би трябвало да си свърши работата. Ако бяхме оставили по този начин нещата, то можеше да се стигне до дребна градска революция ”, добави той, само че отхвърли да съобщи кой е предложил премахването на палатките.

Като хулигански дейности дефинира Симеонов полетелите яйца и домати по постройката на НФСБ. „ Става въпрос за нарушаване на публичния ред и за безчинство. Това е сигнал за ескалацията на агресивността на тази лимитирана група хора, която се управлява от неразбираеми субекти или разнородни такива. Поведението ѝ не може да бъде планувано и не може да продължава по този начин ”, сподели още той. 

Лидерът на НСФБ разяснява и изявлението на вицепремиера Томислав Дончев в ефира на „ Здравей, България ” от през вчерашния ден за възможната оставка на държавното управление през септември. „ Такъв вид не е обсъждан преди, нито в телефонни диалози. Това е било негова позиция ”, безапелационен беше Симеонов. 

Той изясни, че няма терзания дали партията му ще влезе или не в идващото ръководство. Посочи, че това ще бъде решено от гласоподавателите, в случай че са удовлетворени.   

„ Ние сме определени ГЕРБ и Обединени патриоти с над 1,5 милиона гласа на постоянни избори, приети от всички. Ще има избори, само че това ще стане факт след 6 месеца. Възможни са разбърквания и това е естествено и обикновено в една демократична страна. В това няма драма. Не виждам за какво страната би трябвало да се вкарва в съществени разноски. Не виждам и съществени претенции от страна на протестиращите. Виждам една битка за власт, само че не по конституционния ред “, съобщи той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР