Въпросът с поставянето на лозунги и изображения на екипите на

...
Въпросът с поставянето на лозунги и изображения на екипите на
Коментари Харесай

УЕФА разреши на украинските отбори да имат карта с Крим на екипите

Въпросът с слагането на лозунги и изображения на екипите на украински футболни клубове е вътрешна работа на Украинската министър председател лига (УПЛ). Това се споделя в формален отговор от пресслужбата на УЕФА на питане на съветската организация РИА Новости. 

" Това е вътрешен въпрос, който се отнася до УПЛ. Затова общително ви подканяме да отправите въпросите си до Украинската футболна асоциация ", се споделя още в отговора от УЕФА.

Причината за запитването е станалото известно през вчерашния ден решение на УПЛ, която разгласи нов правилник за идния футболен сезон 2021/22. Според него на мачовете от вътрешното състезание, от шампионата за Купата на страната и за Суперкупатата, отборите би трябвало да са с екипи, на които наложително да участва емблемата на Украинската футболна асоциация. На тази емблема е изобразена контурна карта на страната, в която са включени анексираният от Русия полуостров Крим, както и районите към Донецк и Луганск, които са следени от проруски сепаратисти. Освен това на екипите задългително би трябвало да са и изписани лозунгите " Слава на Украйна " и " Слава на героите ".

Екипи със същите детайли употребява и украинският народен тим на Евро 2020. Руският футболен съюз насочи формален митинг, обръщайки внимание на " потреблението на политически претекстове ". В последна сметка УЕФА изиска Украйна да отстрани надписа " Слава на героите ", считан за националистически. Но пък от гърба на екипите не бе отстранен другият сходен слоган  " Слава на Украйна " - известен възклик по време на митингите (известни и като Евромайдан) през 2014 година против тогавашния проруски президент на Украйна Виктор Янукович.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР