Въпросът с партийните субсидии често се превръща в основна тема

...
Въпросът с партийните субсидии често се превръща в основна тема
Коментари Харесай

Слабаков и ген. Шивиков в листата на ВМРО

Въпросът с партийните дотации постоянно се трансформира в съществена тематика в Народното събрание. Според заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов казусът не е, че партиите получават дотации, а че някои обединения взимат големи суми, които не могат да изхарчат.

Депутатът от " Обединени патриоти " засегна и етническото напрежение у нас, като съобщи, че страната би трябвало да вземе ограничения.

" Ние сме предложили да се субсидират съответни действия. Всяка партия минала 1% получава финансиране. Може да се приказва за повдигане на този %, само че до подобен спор не се стигна. Етническата приемливост се крепи на възприятието за правдивост и тъждество, а от години то понижава. За туширането на етническото напрежение е нужна държавна политика. Всичко, което сме предложили като ограничения, е импортирано в Народното събрание, само че чака своя ред ", сподели в " България заран " Веселинов.

Той добави, че се надява скоро напрежението в " Обединените патриоти " да спадне и обединението да продължи да работи, както до момента. Той също по този начин разкри, че в листата на Вътрешна македонска революционна организация ще попаднат режисьорът Андрей Слабаков и военачалник Димитър Шивиков.

" В " Обединените патриоти " има спор от края на предходната година, когато Валери Симеонов и Волен Сидеров си желаеха оставките. Ние предпочетохме да не си партнираме с нито една от двете партии за евроизборите. Вкарването на Ангел Джамбазки в европейския парламент ще значи, че нашите сътрудници не са оценили вярно обстановката. Трябва да се застава зад персона, а не зад партия. Вътрешна македонска революционна организация ще продължи да търси единството в патриотичното пространство. Листата ни не е партийна, а социална. Там са артистът Андрей Слабаков и военачалник Шивиков ", съобщи депутатът пред Bulgaria ON AIR. 
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР