Въпросът с партията е много особен. В българския дневен ред

...
Въпросът с партията е много особен. В българския дневен ред
Коментари Харесай

Стефан Янев: Готов съм да лидирам бъдеща партия, премиерът да поработи върху речника си

Въпросът с партията е доста необикновен. В българския дневен ред на мода е вождизмът. Партията се прави от хора с идентични възгледи. Когато група хора имат единодушие, вършат си стратегия и те се сплотяват. Ако се съберат единомишленици, създадат си стратегия и така нататък мога да лидирам. Когато му пристигна времето този въпрос ще бъде обяснен. Това съобщи някогашният министър на защитата и някогашен длъжностен министър председател Стефан Янев в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Тези хора ще би трябвало да обичат България. Нека да бъдем българофили, да мислим за бъдещето си и за това да ни има. Вероятно има партии, които в една или друга степен отразяват тези възгледи, само че в случай че търсим кой къде се е позиционирал, представителността я нямаме. Имаме едно безмълвно болшинство, което не е показано “, изясни той.

„ Преди да приказваме за нов политически план, би трябвало да се замислим от какво се нуждае елементарния човек, да добрува и да дава път на децата си. Ние живеем в една система от взаимоприпокриващи се рецесии, само че главната е демографската. Тя е доста сериозна, за нея се приказва от дълго време, само че не вършим нищо. Едно от работещите решения е да се подкрепи стопанската система “, посочи някогашният министър на защитата.

„ Решенията на НАТО и Европейски Съюз са необикновен вид. Те не се разискват, а се извършват. През последните години са се построили генерации, които не пазят българския народен интерес. Ние вместо да използваме тези съюзи, с цел да реализираме националните си ползи, ние по-скоро се съгласяваме с огромните страни “, акцентира той.

Във връзка с рецензиите на премиера Кирил Петков, някогашният боен министър съобщи: „ Не се усещам като грешката на държавното управление. Петков направи подстрекателство, че имаме партия, което не е по този начин. Той направи неточност за действието на страната – той не може да ме уволни, освобождава Народно събрание. Нека да поработи върху речника си, тъй като не познава институционалната среда. Той бърка върху цялостната визия какво тъкмо ръководи “, обясни Стефан Янев.

„ Аз към този момент заявих, че не се усещам отговорен, че съм споделил ли сторил нещо неправилно. Исках да чуя причините. Българският народ съумя да види и да реши дали е вярно. Премиерът ми изпрати известие, че съм освободен. Заради една дума да искаш оставка на министър не е съществено. Трябва да има друга причина. Не знам дали е оказан напън “, сподели още Янев.

„ В последните няколко седмици разбрах, че има разминаване в визията сред нас. Имал съм доста диалози и на целия Министерски съвет съм обяснявал, че Министерство на защитата е една комплицирана конструкция, че функционалностите му даже се припокриват с тези на Министерски съвет, само че някои сътрудници не ме схванаха. По отношение на българската батальонна група имаше недоумение, че в едни такива времена, всеки стартира да схваща от военно дело. Най-голямото разминаване беше с госпожа Нинова. От една медийна изява разбрах, че съм изискал нещо, което не съм направил “, разкри още Стефан Янев.

По отношение на съветската инвазия в Украйна, Янев зави: „ Това е война. Когато умират хора, има филантропична рецесия, унищожава се инфраструктура няма по какъв начин да се търси различен тип изложение. Моя задача беше да загатна на нашите военолюбци, че рано или късно ще пристигна ред на дипломацията. Тогава ще би трябвало да бъдем позиционирани някъде.Българската територия не е директно застрашена от военни дейности. Трябва да сме подготвени да посрещнем икономическите и обществени удари “, предизвести той.

Бившият длъжностен министър председател напомни, че Русия поддържа нашите военни самолети и дали няма да останем с защита на въздушното си пространство. „ Интересното е, че няколко дни след моето гледище за обезщетения от Съединени американски щати за забавянето на поръчката за изтребителите, бях освободен “, разкри още той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР