Въпросът с паркирането в Двореца на културата и спорта, особено

...
Въпросът с паркирането в Двореца на културата и спорта, особено
Коментари Харесай

ДКС ще има подземен паркинг, проектът кандидатства за финансиране


Въпросът с паркирането в Двореца на културата и спорта, изключително при провеждането на огромни събития, е на дневен ред от години. Паркоместата в комплекса, които са към 100, са извънредно незадоволителни, изключително след разширението на зала " Конгресна “. Вече има основан абстрактен план за построяването на под земята паркинг. Следващите няколко месеца обаче ще са от основно значение за реализирането му, по думите на изпълнителния шеф на двореца Минко Христов.

" Бих споделил, че към този момент гоним последния трен - до края на годината би трябвало да подготвим всички документи за кандидатстване. Знаете, през 2019 година се отваря така наречен Фонд на фондовете “, сподели Минко Христов, изп. шеф на ДКС.

Вече има извършени диалози и с кмета Иван Портних за приготовление на кандидатстването за финансиране в най-кратки периоди.

" Успеем ли да подготвим документите, ще решим проблеми на залата, само че и за жителите, които  желаят да посетят и Морската градина “, сподели още той.

Дворецът към този момент е изцяло подготвен да посрещне идните дуели от международното състезание по волейбол, което стартира в неделя. Осигурени са всички ограничения за застраховане на сигурността по време на шампионата. Предвижда се засилен надзор на достъпа до зала " Конгресна “ и ограничение на паркирането в региона на ВВМУ и учебно заведение " Васил Друмев “. Първият дуел е в неделя сред България и Финландия. Минко Христов чака претъпкана зала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР