Въпросът с отваряне на граничните пунктове между България и Гърция

...
Въпросът с отваряне на граничните пунктове между България и Гърция
Коментари Харесай

България пита Гърция за отварянето на граничните пунктове

Въпросът с отваряне на граничните пунктове сред България и Гърция бе подложен от заместник-министъра на външните работи Петко Дойков по време на среща с гръцкия дипломат Димитриос Хронопулос. Днес той бе поканен в Министерство на външните работи по отношение на новите правила за влизане в южната ни съседка, оповестиха от Министерство на външните работи.

Заместник-министър Дойков акцентира тежката обстановка на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон ", образувалите се дълги опашки, което предизвиква голямо стеснение на жителите . От българска страна бе подложен и въпросът за основаване на обособени коридори на границата за жители на Европейския съюз и за трети страни, с цел да бъде по-бързо прекосяването.
 Пореден ден с километрички опашки на
Пореден ден с километрички опашки на " Кулата "

През половин час през границата минават към 100 коли

Посланик Хронопулос изрази страдание за обстановката и изясни, че новите правила за влизане в Гърция се отнасят за всички жители, без значение от тяхната народност.

Целта е да се управлява обстановката с ковид след отварянето на страната за непознати туристи . Посланик Хронопулос се ангажира да съобщи поставените от българската страна въпроси в Атина и изрази вяра да бъде открито бързо решение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР