Въпросът с миенето на косата винаги е бил много противоречив.

...
Въпросът с миенето на косата винаги е бил много противоречив.
Коментари Харесай

Колко често трябва да си мием косата

Въпросът с миенето на косата постоянно е бил доста спорен. Някои са на мнение, че тя би трябвало да бъде измивана постоянно, тъй като водата ѝ се отразява добре. Други считат, че честото миене вреди на косъма и не е целесъобразно. В интерес на истината, и едното, и другото отзиви зависят от доста фактори, като конструкция на косъма, козметиката, която използваме, какъв брой суха или какъв брой мазна е косата ни и така нататък

От Popsugar вземат решение да се допитат до професионалното мнение на фризьорката Уитни Иди, която да им даде повече информация.

Според нея няколко са главните фактора, които би трябвало да имаме поради. Между тях са здравето на скалпа, какъв брой сме дейни и околната среда, която ни заобикаля.

Ако страдаме от псориазис, дерматит или несъразмерен пърхот, ще желаеме да почистваме по-често скалпа си. Ако упражняваме няколко пъти седмично и имаме податливост да се потим, то безспорно би трябвало да мием косата си най-малко един път на седем дни.

Трябва да вземем поради и изискванията на околната среда към нас - излагането на отрови и замърсители може да повлияе на здравето на косата ни. А в случай че не предприемем верните стъпки, с цел да я защитим, да докара до нейното увреждане.

Твърдата вода също въздейства доста отрицателно върху косата и по-честото миене с такава (повече от един път седмично), я лишава от влагата, нужна ѝ с цел да бъде здрава и сияйна.

Фризьорката Уитни Иди е безапелационна, че честото надълбоко разчистване с шампоан не е доста желателно, защото в множеството случаи вреди на скалпа и на косъма.

Затова тя поучава, в случай че се постанова да се мием по-често от един път в седмицата, да използваме единствено вода и малко количество еликсир. По-този метод даваме на косата си нужната хидратация и я освежаваме, без да ѝ вредим. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР