Въпросът с изпращането на оръжия в Украйна трябва да се

...
Въпросът с изпращането на оръжия в Украйна трябва да се
Коментари Харесай

Министър Сандов: Оръжието за Украйна не трябва да е решаващия въпрос за съществуването на коалицията

Въпросът с изпращането на оръжия в Украйна би трябвало да се реши от българския парламент. Вътре в ръководещата коалиция е ясно, че има друга позиция на една от партиите, само че това не би следвало да е решаващо за съществуването на тази коалиция, защото ние имаме управническа стратегия, която бележи пътя, по който ние би трябвало да вървим и правилата и политиките, по които ние би трябвало да работим.

Това съобщи пред публицисти вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите на въпрос за бъдещето на държавното управление по отношение на разминаванията сред съдружните сътрудници по тематиката с отпущането на военна помощ за Украйна. Той счита, че няма нарушение на съдружното съглашение. По думите му ръководещите не трябва да са пленник на рецесии, провокирани извън. 

Сандов дефинира като изключителна обстановката със прекъсването на доставки на газ за България от Русия. Руската федерация, като се изключи че не признава интернационалните контракти, свързани с човешки права и териториална целокупност на други страни, се вижда, че не извършва и комерсиалните контракти, разяснява той. България е обект на комерсиална експанзия, тъй като се нарушава контракт, а страната ни е постоянен длъжник за доставката на газ, счита вицепремиерът.

Според него с доставките на газ Русия се пробва да въздейства върху политическата обстановка в България. Вярвам, че ще се прояви зрялост в управническата коалиция, в българския парламент за това ние да не се поддадем на шантаж. По думите му би трябвало да се търси и общо европейско решение по проблема, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР