Въпросът с евентуални рокади в правителството остава отворен и ще

...
Въпросът с евентуални рокади в правителството остава отворен и ще
Коментари Харесай

Коалицията изглежда ще решава на 23 юли дали и кои от министрите да си ходят

Въпросът с възможни рокади в държавното управление остава отворен и ще се разисква и на следващия ден, 23 юли. Това излиза наяве от публично прессъобщение на Правителствена пресслужба.
Днес, 22 юли, министър председателят Бойко Борисов е приказвал по тематиката на съдружен съвет с вицепремиера и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов и с ръководителя на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Не се оповестява публично кои министерски постове може да бъдат " ремонтирани ", само че припомяме, че в опит да укроти митингите Борисов изиска оставките на финансовия министър Владислав Горанов, икономическия му сътрудник Емил Караниколов и вътрешния министър Младен Маринов. След като Валери Симеонов се оплака, че такива решения не се вземат еднолично и че оставките ще бъдат разисквани, процедурата не беше продължена - към този момент. А преди два дни, при дебатите в Народното събрание по несполучливия пети избор на съмнение против Бойко Борисов, Горанов съобщи, че няма причина да се отдръпна.
Иначе слуховете кой ще бъде заставен да си тръгне от държавното управление се множат. Освен тримата посочени министри, има подозрения за министъра на образованието Красимир Вълчев, откакто против него стартира инспекция за спор на ползи поради публикация в организация ПИК, както и министъра на културата Боил Банов, откакто прокуратурата почна следствие на плана за небостъргач в центъра на София " Ай Тауър " и обвърза инспекцията точно със законови отговорности на Банов.
На срещата бяха разисквани също по този начин стопански и обществени ограничения, свързани с превъзмогването на последствията от пандемията от COVID-19.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР