Въпросът с болничния по време на карантина е решен в

...
Въпросът с болничния по време на карантина е решен в
Коментари Харесай

Социалният министър: Не може хората сами да решават, че ще са под карантина

Въпросът с болничния по време на карантина е решен в Кодекса за обществено обезпечаване. По време на карантина хората могат да взимат болничен. Въпросът е това да не вършат самоцелно и да не притискат персоналните си лекари да вършат нещо, от което те нямат потребност. Това сподели в отговор на журналистически въпрос министърът на труда и обществената политика Деница Сачева, съобщи БГНЕС.

" Всеки един български жител след завръщането си от чужбина, в случай че смята че има заплаха за него или би желал да направи обзор или проучване би трябвало да потърси персоналния си доктор. Гражданите дружно с персоналните си лекари ще могат да вземат най-правилното решение по тази причина дали да излязат в болнични или в случай че преценяват могат също по този начин да си вземат и отпуска “, съобщи министърът.

По отношение на недоволството на персонални лекари, че здравното министерство не им е дало указания по какъв начин да работят в такава обстановка, Сачева разяснява, че през днешния ден продължава дебатът с представители от Национален осигурителен институт, НЗОК и обществените сътрудници по тематиката в здравното ведомство и се чака през днешния ден да излязат с решение по какъв начин тъкмо да се работи в такива случаи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР