Въпросът отново съвсем резонно повдигнаха от АБВ. Партията на пезидента

...
Въпросът отново съвсем резонно повдигнаха от АБВ. Партията на пезидента
Коментари Харесай

Не е ли време бордовете да минат извън борда?

Въпросът още веднъж напълно резонно повдигнаха от АБВ. Партията на пезидента Георги Първанов упорства за ликвидирането на бордовете на шефовете. А още преди 10 години министър председателят Бойко Борисов ги назова „ хранилки”.

След спечелването на изборите преди две петилетки министър-председателят Бойко Борисов разгласи, че ще „ разгони вещиците от държавните бордове”. Мотивите му звучаха разумно - вземали доста пари, без да правят работа. Борисов тогава отсече, че 1000 лева на месец за един „ бордовак” са изцяло задоволителни.

Припомнянето се постанова, защото в този момент Румен Петков съобщи, че към момента в бордове на шефовете в енергетиката има 35 души, които годишно получават към 800 хиляди лева заплата. „ Това е без леките коли, без секретарките. Те са вреда за българската енергетика “, сподели Петков.

В тези думи няма вест – от най-малко три десетилетия се написа и приказва за безсмислието да се поддържат и устоят тези раздути паразитни структури. Знае се също по този начин, че съществуването им е законно регламентирано. Ама какво от това? Защо да не се трансформират нездравословните за данъкоплатците нормативи?

Бордове има във всички държавни и общински предприятия, което автоматизирано ги трансформира в хранилки за всички партии, пратени в локалното и държавното ръководство от гласоподавателите. Всички, без оглед на цвят и религия, еднообразно не се гнусят от бонусите и привилегиите, които получават там. Дори си разпределят частите от апетитната баница на квотен принцип.

Милиони се изливат всяка година на тази трапеза. А сметката все по този начин - и преди, и в този момент, я заплаща негово величество данъкоплатецът. И наподобява няма нищо срещу, даже не се пита: Не е ли извънредно време по този начин презираните от жителите бордове, да минат отвън борда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР