Въпросът не е какво трябва да означава това за принцесата.

...
Въпросът не е какво трябва да означава това за принцесата.
Коментари Харесай

Много публично изпитание. Какво означава диагнозата на принцесата на Уелс Катрин?

Въпросът не е какво би трябвало да значи това за принцесата. Не е нужно кой знае какво въображение, с цел да разберем какво би трябвало да изпитва една майка с три дребни деца, която е диагностицирана с рак на 42-годишна възраст. В изказването си принцесата споделя, че тя и брачният партньор ѝ Уилям, принцът на Уелс, са правили всичко допустимо, с цел да обяснят всичко на Джордж, Шарлот и Луи и да ги " успокоят, че ще бъда добре ".

По-големият въпрос е какво значи това за кралското семейство, в случай че въобще има нещо такова. В качеството си на престолонаследник принц (сега крал) Чарлз от дълго време бе декларирал, че желае да понижи монархията. Малцина са си представяли, че редиците ѝ ще се свият толкоз бързо или при такива мрачни условия, както се случи през последните години. Семейството, което в продължение на десетилетия изглеждаше необикновено крепко, внезапно стартира да наподобява много по-слабо.

Смъртта на принц Филип, херцога на Единбург, през 2021 година бе последвана от тази на кралицата през 2022 година През февруари крал Чарлз беше диагностициран с рак; в този момент и принцесата на Уелс. Принц Уилям естествено ще би трябвало да отдели време, с цел да се грижи за нея и фамилията си. Принц Андрю, братът на крал Чарлз, беше лишен от кралските си покровителства и военни трофеи през 2022 година поради дело за полово принуждение (което той уреди извънсъдебно); принц Хари престана да бъде настоящ член на кралското семейство през 2020 година За четири къси години " компанията " изгуби кралица и херцог поради гибел, а в сегашния миг губи крал, трима принцове и една принцеса поради заболявания, нелепости и вражди.

Някога сходно разреждане на кралските редици не би имало огромно значение. В продължение на епохи Англия е имала единствено крале и кралици: триумфът или неуспехът на кралския дом е зависел единствено от една глава - тази на монарха. Но от времето на кралица Виктория насам Англия има не просто монарх, а кралско семейство. А задачата на кралското семейство е била да прави положително шоу.

Кралските особи се стремяха към видимост: " Трябва да ме видят, с цел да ми повярват ", споделяше кралица Елизабет II, когато тръгваше на кралски обиколки в ярки цветове на дъгата. Много от заглавията, които другите кралски особи са създавали - от разводи до тампони и смучене на пръсти - също е трябвало да се видят, с цел да им се повярва. Всички кралски особи осъзнаваха, че са там, с цел да вършат шоу, и като цяло го правеха с трагикомедия. Англия и светът се любуваха на представлението.

През 21-ви век комедията по-скоро е избледняла, само че публиката не е. В месеците след оповестението на новината за интервенцията на принцесата процъфтяха тайните теории - от концепцията, че Кейт е страдала от булимия, до догатките, че тя в действителност е мъртва. Снимка, оповестена за Деня на майката, беше необятно прегледана и наказана за операция. Съобщава се, че личният състав на болничното заведение, в която се е лекувала, се е опитал да получи достъп до документите ѝ.

Въпреки това апетитът на кралското семейство да бъде следено напълно основателно понижа. " Надяваме се, че ще разберете, че като семейство в този момент се нуждаем от малко време, пространство и усамотение, до момента в който завърша лекуването си ", споделя Кейт в изказването си. Макар че доста фенове може да се почувстват засрамени, мъчно е да си представим, че Англия - или светът - ще й го даде.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР