Въпросът, който касае всички в момента - безопасно ли е

...
Въпросът, който касае всички в момента - безопасно ли е
Коментари Харесай

Безопасно ли е да правим секс по време на коронавирус?

Въпросът, който касае всички сега - безвредно ли е да вършим секс по време на пандемия? Предава ли се ковид по сексуален път? След като не мога да докосвам лицето си, кои (и чии) елементи от тялото мога да допирам? Ще пострада или ще се усъвършенства интимният ни живот в изолираност?

Подобни въпроси - съществени и от време на време занимателни - неизбежно се натрупат, откакто стотици милиони мъже и дами по целия свят са сложени под съвсем цялостна обсада и (полу)доброволен домакински арест за невиждано и незнайно какъв брой дълго време, написа zajenata.bg.

Ето няколко отговора и хрумвания.

Този ковид не е заболяване, излъчено по сексуален път, показват здравните управляващи в няколко страни въз основата на известното до момента. Но той е в слюнката и секретите в дихателната система на инфектираните и се предава при директен контакт от човек на човек.

В този смисъл и една целувка или орален секс е един от лесните способи за заразяване, в случай че някой от сътрудниците е притежател. Аналният секс е считан от СЗО по-скоро за рискова зона.

Кобилкина със секс рецепта против ковид

Ако живеете с нормалния си полов сътрудник, нямате признаци и не сте се излагали на евентуална болест, в действителност може да се забавлявате, да си донесете приятност и да прогоните паниките в другояче в действителност стресиращи времена. Особено за интензивно работещите това е време да проявят деликатност, която натовареното ежедневие ги е принудило да жертват. Те най-сетне могат да си извърнат повече внимание и да излязат от цялата обстановка по-щастливи и с по-силна връзка.

Интимният живот в домашна обсада не е елементарно нещо, само че не значи, че би трябвало да се зачеркне изцяло. Винаги има метод да му се откри място сред чистенето, прането, готвенето, работата от вкъщи, укротяването на хлапетата и играта и ученето с тях, терзанието за възрастните близки, по какъв начин икономическата рецесия ще удари фамилния бюджет... Всичко това са неща, които в забележителна степен не можете да контролирате, до момента в който интимността с колегата е нещо под ваш надзор. Това могат да бъдат толкоз прочувствени прекарвания, че на света - въпреки и единствено в тези моменти - оставате единствено двамата на света с обичания човек. Но в случай че сътрудникът ви или вие сте към този момент с Covid-19 стойте надалеч един от различен, колкото се може по-далеч.

Предпазни ограничения в спалнята против ковид

Департаментът на Ню Йорк за публично здраве има упътвания за това и измежду тях е самоизолация по опция в персонално жилище за най-малко 7 дни след появяването на признаците. Би трябвало да не сте имали температура най-малко в продължение на 72 часа и то без да употребявате в същото време лекарства въз основата на ибупрофен, да вземем за пример, или каквото и да е, което би потиснало или прикрило дихателни проблеми.

За нови секс сътрудници сега е добре да забравите краткотрайно. Препоръките за обществено уединяване са да не се приближавате въобще с други хора, с изключение на в аптека или в бакалията. Очевидно, поддържането на отдалеченост от най-малко 1.5-2 метра е предизвикателство за полов контакт. Иначе карантината и половата пауза може да се окажат по-дълги.

СЗО: Не се пипайте по лицето

Половите актове може да намалеят в идващите седмици, само че да се акцентира на еротични форми като писане на известия със полово обръщение, видео диалози, гледане филми или четене на еротична литература. Както и мастурбиране. (Да напомним - за разчистване на секс играчките са задоволителни сапун и вода. А, да - няма потребност да се обеззаразявате там, също така дезинфектантът не е лубрикант.)

Сами сте, ами в този момент? Това въобще не значи, че и в бъдеще ще е по този начин, само че към този момент се фокусирайте върху сегашното и го използвайте да помислите какво по-точно търсите - за една нощ или за цялостен живот. Припомнете си по кое време и по какъв начин сте правили запаметяващ се секс, това ще ви даде концепция за идващите пъти. Както се споделя, положителният полов живот не се намира, а се основава.

NOVINI.BG ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР