Въпросът кой ще бъде по-напред от другия няма да промени

...
Въпросът кой ще бъде по-напред от другия няма да промени
Коментари Харесай

Панчугов: Нито една формация не отговори как ще се управлява занапред

Въпросът кой ще бъде по-напред от другия няма да промени същински опцията за сформиране на държавно управление, защото първите двама са ясни и мандатите ще отидат при тях, оттова нататък всичко друго е по-скоро въпрос на самочувствие на съответните обединения, няма толкоз отношение към политиката в България.

Това съобщи в изявление за БГНЕС политологът Христо Панчугов.

Според него има ясна наклонност от началото на акцията и тя е, че изборната интензивност е на първо място за сметка на „ Продължаваме промяната ” и „ Демократична България ”.

Политологът уточни, че ниската изборна интензивност се дължи на абдикацията на политиците, които за следващ път са решили да изберат по-лесния път – да работят с внушения, да работят с разграничителни линии и с това, което техните гласоподаватели желаят да чуят.

„ Ситуацията обаче изискваше доста повече – роман за обединяване, само че и роман за бъдещето и съответен отговор на въпроса по какъв начин ще се ръководи занапред нататък. Нито една групировка не съумя да даде отговор на българските жители и в резултат, на което се загуби мотивацията от тях да гласоподават за следващ път ", акцентира Панчугов и добави, че доста си изясняват, че жителите са се уморили, че на тях им е станало скучно да гласоподават. „ Аз споделям, че нито едно от двете не е правилно и по тази причина не можем да прехвърляме отговорността единствено върху жителите “.

„ Тежестта пада еднообразно върху всички участници в изборния развой. В тази съответна обстановка отговорността на политиците е доста по-голяма, в сравнение с жителите “, безапелационен е той.

Христо Панчугов разяснява и опцията за сформиране на държавно управление. „ Ако държавното управление се трансформира в самоцел без да е дало явен проект какво би трябвало да се свърши и ясно оценка на проблемите, с които би трябвало да се оправи и решенията, които би трябвало да предложи, то по-скоро кабинетът не е оптимистична вест “, уточни той и добави, че наблюдавайки метода, по който се е случила акцията и историята на политическите обединения, шансът да се създаде държавното управление, което да има обща или споделена оценка за проблемите и техните решения, е най-малък. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР