Въпросът как забогатява една нация е фундаментален, особено в контекста

...
Въпросът как забогатява една нация е фундаментален, особено в контекста
Коментари Харесай

Как забогатява една нация?

Въпросът по какъв начин забогатява една нация е фундаментален , изключително в подтекста на митинги , разискването на бюджета и настояванията за по-високи приход.

Каква е икономическата логичност за повишението на приходите? Разберете от коментара на публицистите Владимир Сиркаров и Кузман Илиев .

Важният въпрос е по какъв начин да се повишат действителните приходи - това, което можем да си купим с парите, които получаваме от заплата, наем и така нататък Ние можем да купуваме повече и ставаме по-богати тогава, когато произвеждаме повече. За да произвеждаме повече, ние би трябвало да влагаме повече, само че с цел да влагаме повече, би трябвало да има спестявания, с които да се влага в технологии и човешки капитал. Чуждите вложения също оказват помощ да се „ догони ” неналичието на спестявания.

Дори благотворителността е обвързвана с преразпределяне на към този момент основан приход. Богатството, добавената стойност се основава, тя би трябвало да се създаде.

Държавата не може административно да вдигне приходите. Тя има преразпределна функционалност - взема от Иван, с цел да даде на Георги или Валя. И от 5 създадени ябълки не прави 6, а единствено разпределя 2 или 3 по случайно убеждение.-->
 л Thinkstock/Getty Images
Функцията на страната е да сътвори условия бизнесмените да употребяват оскъдните запаси най-ефективно и ябълките да станат от 5, да речем, 6-7, а за какво не и 8... И по този начин да има повече за всички.

Лошото става тогава, когато вследствие на държавна интервенция и преразпределяне някой взема доста повече от създаденото, без да е добавил стойност, т.е. имаме „ неприятно неравноправие ”.

Другото неравноправие в приходите, което е в резултат на старания и полезности като пестеливост, деликатно обмисляне и работа, е „ положително ” и стимулира всички останали да станат по-добри. Дори да оказват помощ на съгражданите си, които имат упоритост в дадена посока - както вършат значително известни спортисти или съумели хора у нас и по света, поощрявайки младежи или хора, моментно изпаднали в сложна житейска обстановка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР