Въпросът как ще бъдат наваксани натрупаните пропуски в обучението заради

...
Въпросът как ще бъдат наваксани натрупаните пропуски в обучението заради
Коментари Харесай

Стаматов: Трябва програма за наваксване на пропуските в обучението, най-добре през лятото

„ Въпросът по какъв начин ще бъдат наваксани насъбраните пропуски в образованието поради пандемията тревожи преподавателите. Трябва да се измисли тактика и национална стратегия по какъв начин да стане това “, съобщи ръководителят на Съюза на работодателите в системата на националната култура Диян Стаматов пред бТВ. По думите му е „ ужасно да приказваме на 3 януари за удължение на образователната година “ и най-хубавият вид е пропуските да бъдат наваксани през лятото. Пандемията е довела до просветителна злополука, безапелационен е Стаматов.

„ Готови сме за присъствено образование на учениците. В София са обезпечени проби до 20 януари, различен е въпросът какъв е смисълът от тях “, разяснява ръководителят на Съюза на работодателите в системата на националната култура. В учебното заведение, което той управлява, от началото на ноември са направени 15 000 теста и има единствено три позитивни резултата. „ Нещо би трябвало да се поправя. Не бих твърдял, че това са проби втора употреба, само че чувствителността им може би не е огромна “, разяснява Стаматов.

Според него би трябвало да има смяна в тестването и то да се прави в фамилна среда, тъй като " лишава от просветителното време " на преподавателите. По думите му има мъртвило на " родителската угриженост " по въпроса за тестванията точно поради ниския брой резултати. Стаматов разяснява и условието за " политическа индиферентност " в учебно заведение. По думите това разбиране би трябвало да се посочи и преподавателите няма да спрат да бъдат публично дейни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР