Въпросът е защо бе проведена кампания "Анти Станишев". Защо имаше

...
Въпросът е защо бе проведена кампания "Анти Станишев". Защо имаше
Коментари Харесай

Миков посочи причините за неуспеха на БСП

Въпросът е за какво бе извършена акция "Анти Станишев ". Защо имаше потребност от еднолични решения, прикриващи се зад Националния съвет. 3 месеца социалистите останаха без позиция, тъй като не влизаха в Народното събрание. Това съобщи в ефира на Нова тв

"Имаше нереалистичен взор към действителната обстановка. За 2 години съпротива сме на същото място, на което бяхме преди. Това е отговорът, това е резултатът - 5 години съпротива, все един и същи резултат като доверие, измерено в гласове ", сподели той.

"Смятам, че акцията водена от нас се опита да изябяга от разбирането, че сме на европейски избори. Акцентът бе комплициран другаде ", съобщи той.

"Какво щяло да бъде не знам, знам какво е. След генерираните упования тези резултати не са положителни ", добави Миков.

"Въпросът с оставките не е най-важният. Въпросът за политическата отговорност е главният. Смятам, че би трябвало да има главен разбор. Партията се отклони от нормите на груповото управление. Системно се прокарваха разграничителни линии вътре в Българска социалистическа партия и на открито. Войната със Станишев и листата са заключителен стадий, което потегли доста преди този момент. Изгонени бяха доста наши сътрудници. Прогласиха се 9-ма за съпротива, след това пък станаха 19. Не може да се назовава особеното мнение съпротива ", съобщи Миков.

Запитан желае ли оставка на водача, той съобщи, че има потребност да има съвещание на Конгреса и да се върнем към групово управление на партията. "Едва ли аз съм този, който би трябвало да й желае оставката ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР