„Въпросът е след като кажеш А, а той на няколко

...
„Въпросът е след като кажеш А, а той на няколко
Коментари Харесай

Всички знаят, че корупционната ситуация е тежка, но политиците бягат от конфронтация

„ Въпросът е откакто кажеш А, а той на няколко пъти сподели А, дали ще кажеш Б. В България всички знаят, че корупционната обстановка е тежка, само че няма политик, който с тежестта на престижа си да влезе по-надълбоко и да се конфронтира с тези, поради които няма светлина ", уточни политологът Даниел Смилов по бТВ, като употребява метафората за злоупотребите, осъществявани в „ мрачевина " от изявлението на президента пред студенти през вчерашния ден.

По думите му сега антикорупционният модел търси нередности единствено в съперниците на ръководството.

„ Радев споделя „ Вие крадете и лъжете! ". Ако някой не може да направи разлика сред корупция и кражба, това е за негова сметка, това са напълно разнообразни понятия (...) Корупцията е нещо доста по-изтънчено и тънко, никой не се е справил с корупцията до дъно, тя си стои във всички наши партньорски общества, само че с кражбата са се справили ", акцентира на собствен ред Стойчев.

Двамата се сблъскаха по тематиката за отношението на Радев към геополитическата ориентировка на България. Даниел Смилов уточни, че „ виждаме една политика, която евентуално може да изведе България от европейската орбита и да я направи нещо като сива зона ", като даде образец с апелите за събаряне на глобите против Русия в миг, в който евентуално дори ще бъдат засилени.

„ Българските гласоподаватели са най-проевропейски настроените в Европейски Съюз. Това, че България би трябвало да води уравновесена външна политика, не значи, че България напуща своя тим ", безапелационен беше Кънчо Стойчев.

Двамата споделят мнението, че на този стадий за президентска партия е мъчно да се приказва и по-скоро с тази изразителност Румен Радев желае да покаже, че не е подвластен от издигналата го Българска социалистическа партия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР