Въпросът е реторичен, разбира се. Изводите пък всеки носи глава

...
Въпросът е реторичен, разбира се. Изводите пък всеки носи глава
Коментари Харесай

Кой сега е диктатор и лъжец?

Въпросът е реторичен, несъмнено. Изводите пък всеки носи глава на раменете си и се допуска, че може самичък да си направи. Ето малко обстоятелства за размишления от последните часове на политическия живот у нас. Преди има-няма единствено двайсетина часа лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова шумно разгласи: „ ГЕРБ се пробва да вкара диктатура”.

Паралелно обаче излиза наяве, че тя и правилният й антураж от апарата със размах са изключили от листите подреденият там от низовите партийни организации нейн предходник Михаил Миков. Това оповестява в ефира на БНР политологът Димитър Аврамов, а в обществените мрежи новината бе доказана и от други редови социалисти.

Бившият ръководител на Народното събрание и екс вътрешен министър Михаил Миков е бил препоръчан в листата от родния си Видински район и от още няколко други. Обаче „ борците” против диктатурата от управлението на Българска социалистическа партия със размах са го игнорнали. Ето коментарът на политолога Димитър Аврамов пред националното радио по абсурда в алените структури: „... по листите бих споделил, че най-фрапиращото неявяване е на Михаил Миков и няма отговор за какво той не е там. Господин Миков е политическа фигура, сериозен мъж и парламентарист и мисля, че това е въпрос, на който би трябвало да бъде отговорено политически. Защото той е някогашен ръководител на партията. Когато махнеш някогашен ръководител на партията от партийните листи, какво казваш? Казваш, че всичко, което е правил той, и целият ход на деяние на една политическа организация преди теб е бил нелегитимен. Т.е. стартира от теб”.

На процедура излиза, че до момента в който Нинова упреква други в „ диктаторство”, явно самата тя се държи като владетелка и стопанка в над стогодишната партия, в която до неотдавна беше годен правилото решения да се вземат „ изпод нагоре”. Сега май се внедрява правилото на саморазправата.

Притеснителна е и честотата, с която ни заливат свадите с нейни изречени и в следствие опровегани изказвания. Още неотшумял казусът от преди дни, когато тя сподели и написа едно след срещата им с Асоциацията на европейските публицисти - АЕЖ, а след това се оказа напълно друго, възразиха с опровергаване от самата асоциация и хоп – яви се нова противоречива обстановка.

В обществената мрежа тя собственоръчно писа „ по какъв начин ръководи режимът Борисов”. Според нея на кметове от ГЕРБ им били забранили да вървят на срещи с нея, не им дали зала и така нататък. Преди часове ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов излезе и буквално опроверга изказванията й.

Та думата ми беше, че когато се бориш със зъби и нокти да си честен наставник в обществото, не са хубави тези неща, приятели, по никакъв начин не са. Затова народът измисля прякори. Нали знаете, прякорът, написа в тълковният речник, е в допълнение име обещано за подбив, насмешка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР