Въпросът днес не е какво ще ни отговори Газпром на

...
Въпросът днес не е какво ще ни отговори Газпром на
Коментари Харесай

Валентин Николов: Ние сме в слаба позиция пред Газпром, те ще искат нещо, ако има преговори

Въпросът през днешния ден не е какво ще ни отговори Газпром на претенции. Въпросът е, че тези дейности, които в този момент огласи държавното управление, трябваше да се случат още април месец. Да се откри вид договорът с Газпром да се извърши до края на годината и ние да си напълним хранилищата, като до момента в който имаме газ да си търсим други разновидности за идната година.

Това разяснява пред бТВ Валентин Николов. 

 Защо Газпром в този момент ще прави отстъпки пред България? Ако го направи, значи ще желае нещо. Защото ние пет месеца към този момент не получаваме газ от тях. А в същото време ние им даваме пари, само че през медиатори, тъй че Газпром си е влез парите от нас. Няма логичност в този момент Газпром да каже " щом сте българи, ок, ще ви дадем газ и ще продължим контракта, с цел да може да си вземете количествата, разяснява той.

Те ще желаят нещо. Има два разновидността. Или ги е боязън от арбитража, че може да го изгубят. Но тогава за какво ние се тормозим от това, по-добре да си вземем неустойките и парите за всичките пропуснати изгоди. Другият вид е да желаят политически отзив в цяла Европа. Така че считам, че нашата позиция е доста слаба в тези договаряния, уточни той.

Закъсняли сме доста. Затова считам, че Газпром ще желае нещо от нас, добави той.

Честно казано, съгласно мен българската страна е губеща сега, в доста незизгодна позиция сме, а и такива приговори не стават от през днешния ден за на следващия ден, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР