Въпросът дали сме сами в нашата галактика е актуален вече

...
Въпросът дали сме сами в нашата галактика е актуален вече
Коментари Харесай

Откъде може да ни сигнализират извънземните?

Въпросът дали сме сами в нашата вселена е настоящ към този момент от десетилетия. Учените основават все по-усъвършенствани способи и технологии, с цел да засекат възможни сигнали от братя по разсъдък на човечеството.

Това обаче може да не зависи единствено от напъните на хората, а и от това какво се прави по въпроса за контакта „ насреща “. Какво би направила една механически развита цивилизация, с цел да поддържа връзка с други като нея и къде би разположила своя излъчвател на сигнали?

Галактическият център – тази препълнена, очарователна област към свръхмасивната черна дупка Стрелец А* – е едно от най-хубавите места в Млечния път,
а изпращане на огромни, повтарящи се радиосигнали до всеки, който може да „ слуша “, предава Science Alert. Това твърди екип от учени, управителен от астронома Акшай Суреш от Университета Корнел, който е създал метод за търсене на тези сигнали.

Проектът Breakthrough Listen Investigation for Periodic Spectral Signals (BLIPSS) има за цел да търси и усилва необичайно пулсиращо радиоизлъчване от галактическия център, което може да е известие от извънземни.

„ BLIPSS показва авангардния капацитет на софтуера като теоретичен мултипликатор за SETI “, изяснява Суреш.

SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) е обхватно название на разнообразни организации, планове и разработки, занимаващи се с търсене на образован извънземен живот.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР