Въпросът дали и колко от личния си живот да показваме

...
Въпросът дали и колко от личния си живот да показваме
Коментари Харесай

Знае ли Instagram повече, отколкото трябва

Въпросът дали и какъв брой от персоналния си живот да демонстрираме в обществените мрежи постоянно е бил съгласно и всеки може да откри отговор самичък за себе си. Но в случай че сме измежду потребителите им, сигурно желаеме да сме наясно и какъв брой самите те знаят за нас, евентуално без даже да подозираме.

Защитата на персоналните данни навлече съществени неприятности на Фейсбук. Социалната мрежа бе упрекната, че ги продава за реклама и политическа пропаданда. А в този момент на прицела на закона е Instagram , който също към този момент е благосъстоятелност на Зукърбърг.

Обвинението е за нелегално събиране на биометричните данни на потребителите без тяхно познание . Според обвинителната теза, обществената мрежа има инструмент за лицево различаване, с които се генерират оферти за отбелязване на фотоси, а данните от него се съхраняват в сървърите на компанията.
 Снимка 492049

Твърди се също по този начин, че сканирането се прави автоматизирано на всички фотоси , които потребителите качват, даже на тях да има хора, които нямат регистрация в Instagram и няма по какъв начин да дадат единодушието си за общите условия.

Тази процедура е в прорез с щатски закон в Илинойс, съгласно който фирмите нямат право да събират биометрични данни без категорично позволение. Затова и се чака напълно скоро да бъде заведено ново дело против обществената мрежа, макар че представителите й са безапелационни, че технологията за автоматизирано лицево различаване не се употребява, предава Business Insider.
 Снимка 492050

От съда в Илинойс са пресметнали, че наранени от дейностите на Instagram са 100 милиона консуматори. Според щатските закони, на всеки от тях може да се присъди обезщетение сред 1000 и 5000 $, което може да усили желае против обществената мрежа до рекордните 500 милиарда $ .
 Марк Зукърбърг, TikTok, Фейсбук, Instagram Reels и по какъв начин благосъстоянието СЕО-то надмина 100 милиарда $
Зукърбърг чукна 100 милиарда $ с копие на TikTok

Нямаше по-подходящ миг

Съвсем неотдавна пък Фейсбук получи същото обвиняване, обвързвано с лицевото различаване. От компанията предложиха на съда съглашение и 650 милиона $. Но правосъдната сага наподобява занапред стартира.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР