Въпросът дали да се инвестира в Биткойн борсово търгувани фондове

...
Въпросът дали да се инвестира в Биткойн борсово търгувани фондове
Коментари Харесай

Биткойн ETF или акции на MicroStrategy – коя е по-добрата инвестиция?

Въпросът дали да се влага в Биткойн борсово търгувани фондове (ETF) или в акции на MicroStrategy закупи значителност с неотдавнашното стартиране на спот ETF за BTC.

Въпреки че тези ETF-и могат да повлияят на наградата, с която се търгуват акциите на MicroStrategy по отношение на Биткойн (BTC), някои настояват, че акциите на MicroStrategy резервират неповторими преимущества.

MicroStrategy, която държи купата на най-големия обществено търгуван собственик на BTC, има доста преимущество за вложителите, които желаят да получат експозиция към криптовалутата . Дружеството може да се похвали с активи на обща стойност 189,150 BTC към 26 декември. Въвеждането на спот Биткойн ETF-и обаче дава на вложителите различен, по-достъпен метод за вложение в BTC.

Анализаторът на TD Cowen Ланс Витанза предвижда, че появяването на спот Биткойн ETF в Съединени американски щати евентуално ще понижи наградата, с която се търгуват акциите на MicroStrategy по отношение на Биткойн .

Това стесняване може да докара до значително повишаване на цената на акциите на MicroStrategy, като евентуално понижи актуалната 40% награда до диапазона от 15% до 25%. Въпреки неотдавнашния спад на акциите на MicroStrategy от 18.5%, Витанза и научният помощник Джонатан Наварете акцентират неповторимите преимущества, предлагани от акциите на компанията.

Едно от основните преимущества е, че акционерите на MicroStrategy не са обременени с такси за ръководство, защото режийните разноски на компанията се покриват от паричните потоци от бизнеса с корпоративен програмен продукт.

Анализаторите акцентират, че свободните парични потоци на компанията всъщност работят като “ ” в интерес на акционерите. От TD Cowen правят оценка оперативния софтуерен бизнес на MicroStrategy на $1.25 милиарда, базирайки се на приходите за третото тримесечие от софтуерни лицензи и абонаментни услуги.

Въпреки това, наблюдаващите от сектора признават естествения спад в цената на акциите на MicroStrategy и смятат, че съществуването на спот Биткойн ETF-и дава на вложителите по-голяма опция за избор. Възникват въпроси дали вложителите в Биткойн посредством MicroStrategy биха предпочели да продадат и да понесат финансови облаги, с цел да преминат към ETF.

Въпреки че стратегическото ръководство на капитала и придобиването на BTC от създателя на MicroStrategy Майкъл Сейлър е похвално, анализаторите показват, че съществуването на спот Биткойн ETF предлага на вложителите по-голяма еластичност. Продължаващият спор се концентрира върху желанията на вложителите, като се има поради актуалната оценка на цената на предприятието и евентуалното влияние на софтуерния бизнес на MicroStrategy, изключително навлизането му в региона на изкуствения разсъдък.

В умозаключение, изборът сред Биткойн ETF и акциите на MicroStrategy зависи от самостоятелните цели на вложителите и толерантността им към риска.

Уникалните преимущества на MicroStrategy, в това число неналичието на такси за ръководство, може да се харесат на някои, само че съществуването на спот Биткойн ETF обезпечава опция за тези, които търсят разнородни капиталови благоприятни условия в развиващия се пейзаж на криптовалутите.

Тъй като динамичността на пазара продължава да се развива, вложителите ще преценяват преимуществата и минусите на всеки капиталов инструмент, с цел да дефинират оптималната тактика за своите портфейли.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР