Въпрос във връзка с неочакваното решение на правителството на Кирил

...
Въпрос във връзка с неочакваното решение на правителството на Кирил
Коментари Харесай

Министър Генчовска: Новото решение на кабинета за Северна Македония не е съгласувано с външно министерство

Въпрос по отношение на непредвиденото решение на държавното управление на Кирил Петков за българската позиция към Северна Македония зададе зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов на външния министър Теодора Генчовска по време на чуването й в Народното събрание.

Днес, без да е авансово оповестено като точка в дневния ред на Министерски съвет, кабинетът реши
всяко предложение от страна на френското председателство на Европейския съюз, от страна членка или от Европейската комисия, обвързвано с одобрение на договарянията за участието в Европейския съюз на Република Северна Македония и Република Албания, което се отклонява от рамковата позиция на България да се изпраща незабавно от Постоянното посланичество на България към Европейски Съюз в Комисията по външна политика на Народното събрание.

Видно от медиите сега е почнало съвещание на Министерски съвет, на което вие не присъствате, само че съм сигурен въпреки в оставка, че имате безусловно всички пълномощия. Виждаме сега, че се разисква точка обвързвана със Северна Македония. Запозната ли сте с тази точка, попита Станислав Анастасов. И добави: „Присъстваше ли тази точка в предварителния дневен ред на съвещанието на Министерски съвет, който на Вас през вчерашния ден ви е станал прочут, поради практиката или това е импровизация на момента на Кирил Петков? И апелирам, в случай че имате повече информация да я предоставите на залата, според законите на страната.“.

Имах подготвеност да взема присъединяване в съвещанието на Министерски съвет с готова директория с дневен ред. Идвайки на чуването, ми беше предоставена в последния миг нова, която аз върнах. Няма по какъв начин да участвам и на двете съвещания, не съумях да се срещна. Предполагам, че в спомагателната директория е включена и точката, която цитирате, отговори министър Генчовска.

Не съм осведомена и нямам информация да е авансово в съгласие това предложение, дори не знам кой е вносител. Не е минало на координиране с външно министерство, сподели още посланик № 1 в оставка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР