Въпрос с повишена трудност: Каква е връзката между един от

Въпрос с повишена трудност: Каква е връзката между един от ...

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес.


Въпрос с повишена трудност: Каква е връзката между един от най-добрите ни бивши баскетболисти и настоящ старши треньор на „Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров с водната топка? Отговорът ще ви изненада!

Бащата на Удо – Людмил Хаджисотиров-старши, е селекционер на националния отбор по водна топка, който участва на олимпийските игри в Мюнхен 1972. Там нашите се класират на престижното 11-о място, а в състава му са прочутите братя Васил и Тома Томови, както и Александър Шпицер – баща на известната от близкото минало състезателка по синхронно плуване и основател на водната аеробика у нас – Мария Шпицер.

Кой е този велик българин, който може да се похвали, че е покорявал Олимп и като спортист, и като треньор? Виждали сте го, просто той не обича да е в центъра на вниманието! Висок, къдрокос и дългокос! И се казва Христо Марков!

На летните игри в Сеул 1988 той триумфира в тройния скок, а 12 години по-късно, в Сидни 2000, е на върха на щастието си. Неговата възпитаничка Тереза Маринова повтаря успеха му и вдига победоносно ръце в сектора на неговата коронна дисциплина.

Злато за Тереза, неимоверна гордост за Христо и за родната лека атлетика. Четвъртък е добър ден, за да изгледате отново тези два олимпийски финала!Днес ви питаме: помните ли най-известните близначки в българската художествена гимнастика Адриана и Камелия Дунавски? А знаете ли тяхната специалност? Защо не опитате да отговорите в нашия куиз?

Най-известните близначки в българската художествена гимнастика Гласувай Резултати

Днес гост на bTV Спорт в скайп чата ни във "Фейсбук" е един от най-талантливите и най-добри млади спортисти на България – скиорът Алберт Попов. По този повод искаме да отделите минутка и да изгледате най-доброто му класиране за Световната купа при алпийците през изминалия сезон.

Ето го и него:Днес избрахме за вас един документален филм от поредицата bTV Репортерите, който ще ви срещне с Георги Мърков – антитерорист №1 сред спортистите.

Той е олимпийски шампион по борба класически стил от игрите в Мюнхен 1972, а преди 36 години обезоръжава терорист по време на европейското първенство в Швеция – история, която показва един от най-добрите спортисти на България през 70-те години на миналия век в друга светлина.
bTV Репортерите: Георги Мърков - антитерорист №1 сред спортистите Иван Боянов разказва историята на олимпийския шампион
bTV призовава: останете си вкъщи!

Източник: btvnovinite.bg