Въпрос на време е германският автомобилен производител Фолксваген“ да вземе

...
Въпрос на време е германският автомобилен производител Фолксваген“ да вземе
Коментари Харесай

Турска медия разкри, че Катар е в основата Фолксваген да не прави нов завод у нас

Въпрос на време е немският авто производител „ Фолксваген “ да вземе дефинитивно решение, къде ще построи новия си цех, се споделя в публикация на водещия турски вестник „ Сабах “.

В петък немското икономическо издание „ Аутомобилвохе “ заяви, че концернът възнамерява да построи цех за произвеждане на няколко марки коли точно в Турция, което усили цената на акциите на турския дистрибутор на „ Фолксваген “ Doğuş Otomotiv. Посочва се, че Катар, който има 17% от акциите на „ Фолксваген “ упорства надзорният съвет да избере Турция за своя бъдеща дестинация.

През ноември 2018 година автомобилният колос разгласи желанията си за създаване на нова промишлена фабрика в Източна Европа, в която ще се създават и моделите Шкода Карок и Сеат Атека.

С течение на времето се появиха разнообразни клюки за това, къде ще бъде издигнат новият цех. Първоначалният лист включваше пет страни, като след това изборът се ограничи до България и Турция.

Според изявления в профилирани издания, надзорният съвет е решил новият цех на „ Фолксваген “ да бъде в град Измир в Турция. Говорител на надзорния съвет на автомобилния колос съобщи пред медиите, че проектите са доказани, само че към момента не е взето дефинитивно решение за мястото. Междувременно акциите на турския дистрибутор на „ Фолксваген “ Doğuş Otomotiv скочиха в петък с 11.6%.

През последните месеци представители на немския авто производител посещават и организират диалози в двете страни-кандидатки.

Главният изпълнителен шеф на „ Фолксваген “ Хербер Диес се срещна предишния месец с президента Реджеп Тайип Ердоган. Според специалисти, срещата ще повлияе върху окончателното решение на сдружението. Посещението е част от поредност визити на Диес в Турция.

От друга страна, ръководителят на президентския капиталов офис Арда Ермут също води договаряния с „ Фолксваген “. В посланията на Ермут се показват преимуществата на Турция, като акцентира значимостта на фабриката освен като инвестиция, само че и символичното значение, което би имало сходно решение.

Твърди се, че Турция има висок късмет да бъде определена заради редица фактори като да вземем за пример квалифицирани човешки запаси, потенциал на подизпълнители, логистични решения, общ размер на пазара и благоприятни условия за експорт към прилежащи страни.

Предвидената инвестиция е в размер на 1,3 милиарда евро до 2 милиарда евро за новия цех, който ще обезпечи претовареност за към 5000 души. Очаква се фабриката да стартира произвеждане през 2022 година и да се трансформира в една от най-важните индустриални мощности в района.

През ноември 2018 година „ Фолксваген “ разгласи, че ще направи инвестиция от 44 милиарда евро, като пренасочи компанията към производството на електрически транспортни средства, самостоятелни транспортни средства и цифрови технологии. Гигантът се стреми да трансферира производството на стандартни мотори (бензин / дизел) на някои от главните си модели в новия цех, който следва да бъде издигнат. Във фабриките в Германия възнамерява да остане производството единствено на електрически автомобили заради рестриктивните мерки на излъчванията в Европа.

Германският тръст се споразумя с американския „ Форд “ за взаимно произвеждане на лекотоварни транспортни средства в завода на „ Форд “ в Турция. „ Форд “ имат огромен цех в Гьолджук в северозападната част на Турция, в който създава ван Транзит и персонализирани модели. „ Фолксваген “ има намерение да употребява потенциала на завода за произвеждане на своя модел ван.

В последното взаимно произвеждане на двата колоса ще бъдат вложени 2,6 милиарда $ за построяването на самостоятелна автомобилна компания в Питсбърг, в която по-голям дял има „ Форд “ и която ще създава електрически и самоходни коли.

Двете компании ще станат равноправни притежатели на компания за роботизирани коли “Арго Ай ”, която е мажоритарна благосъстоятелност на „ Форд “.

Инвестицията на „ Фолксваген “ е на стойност 1,6 милиард $, а „ Форд “ се е заел да вложи 1 милиард $. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР