Въпрос на време е автономните автомобили да транспортират нас до

...
Въпрос на време е автономните автомобили да транспортират нас до
Коментари Харесай

Прогноза: Автономните коли ще са по пътищата до пет години

Въпрос на време е самостоятелните коли да транспортират нас до работа, а децата ни до учебно заведение, счита Джеймс Пенг, основен изпълнителен шеф и съосновател на Pony.ai - основан в Калифорния стартъп, който развива активност в областта на самостоятелните коли.

“Ако би трябвало да дам точна прогноза, бих споделил евентуално до 5 години, ” споделя Пенг пред CNBC. “Определено ще станем очевидци на необятно нахлуване на самостоятелните коли по пътищата. ”

Това би могло да се случи във всяка част на света, само че Pony.ai се концентрира върху Съединени американски щати и Китай, където стартъп компанията даже тества самостоятелни коли.

Тя неотдавна си партнира с Hyundai, с цел да предложи услуга, посредством която поданици на Ървайн, Калифорния, могат да си споделят самостоятелни таксита, употребявайки приложение. Автономното такси употребява технологията на Pony.ai, с цел да се движи по пътищата.

Пенг, който преди този момент беше основният проектант зад подразделението за самостоятелни коли на Baidu, твърди, че Съединени американски щати към момента държи водачеството в тази сфера, само че Китай я настига доста бързо.

Пенг не е ставал очевидец на някакъв директен резултат от комерсиалното напрежение сред двете страни, само че съгласно него това е детайл на неустановеност за хората, които работят за компанията.

Макар че регулациите в двете страни са удобни, Пинг споделя, че промишлеността се развива “бавно и стабилно. ”

Въпреки че огромни автопроизводители, като GM, Toyota, Audi, Ford и Volkswagen, също развиват активност в областта на самостоятелните коли, съгласно Пенг, най-големият състезател си остава притежаваната от Alphabet Waymo.

Пенг, който стартира кариерата си като софтуерен инженер в Гугъл, споделя, че по-малките играчи изостават поради високите разноски и икономиите от мащаба.

За промишлеността “най-голямото предизвикателство сме всички ние ”, споделя той.

“Това са другите коли, пешеходците и велосипедистите на пътя, които в доста случаи на пътя се държат безразсъдно, ” споделя той, обяснявайки, че изкуственият разсъдък се затруднява с предвиждането на тези фактори.

 

fakti.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР