Въпрос на време беше някой да запълни този вакуум“, смята

...
Въпрос на време беше някой да запълни този вакуум“, смята
Коментари Харесай

Политологът Хр. Панчугов: Гешев ще играе на терена на „Възраждане“

„ Въпрос на време беше някой да запълни този вакуум “, счита той.

 

Легендата, основана към някогашния основен прокурор е комфортна за сходен вид опит. Той стъпва на полето най-вече на „ Възраждане “ и други опити в тази посока.

 

Панчугов напомни медийната акция по отразяването на битката на Гешев с битовата престъпност, до момента в който той беше основен прокурор.

 

„ Вероятно ще забележим опит да се нарежда като следващия воин, който ще се преброи с проблемите на българите по един извънреден и магичен метод “, добави политологът.

 

„ Съмнявам се, че ще пожъне изключително триумфи на фона на неуспеха, който видяхме от него като прокурор – това е първият основен прокурор, който не съумя да изкара своя мандат “, акцентира Панчугов и добави, че Гешев е бил и първият основен прокурор, против който е имало толкоз мощни публични настроения.

 

„ Нямаше триумфи в нито една сфера, с която се беше захванал. Легендата, въпреки и към този момент основана, надали би звучала същински безапелационно “, сподели още Панчугов. По неговите думи ще стане ясно относително бързо от кое място ще пристигна финансирането на партията на Гешев.

 

Гешев или се опасява да се инкриминира (правейки разкрития за корупция на политици - бел. ред.), признавайки за политическия чадър от прокуратурата, за което го подозираха всички през последните години, или в действителност няма обстоятелства.
Отказът на Борисов от имунитета му е обществен акт и той анонсира ясно за какво го прави.

 

Сега въпросът е ще проведат ли институциите обективно следствие, счита Панчугов.

„ Би било наивно да считаме, че имунитетът на Бойко Борисов е било единственото, което е предотвратило водене на следствие по „ Барселонагейт “. Целта е да се вършат избрани внушения “, разяснява още Панчугов по Евронюз.

 

„ Всички опити към този миг да бъде разследван Борисов финишираха в неговото оправдаване – в това да се затвърди и изпере неговият имидж. Ако това се случи за следващ път, мисля, че българската политика ще се изправи пред много по-сериозен проблем “, счита политологът.

 

От позиция на ГЕРБ това е добър ход – даването на имунитета на Борисов е една тематика по-малко, по която да извиват ръцете на водача на партията, счита политологът.

„ Управляващата коалиция към момента приказва повече за това дали ще се разпадне, в сравнение с какво ще реализира. До момента и двете обединения се пробват да бележит какво ги отличава от другия, вместо да се заемат с значимите задания “, разяснява още Панчугов.

 

Той попита за какво ръководещите заговориха за съветското въздействие чак в този момент, в случай че бяха на власт и през предходната година, само че в коалиция с Българска социалистическа партия. „ Този диалог можеше да стартира от дълго време и към този момент да има решения “, добави политологът.

Той уточни, че голямата част от неналичието на неоправдателни присъди в българската реалност се дължи на недобре извършени следствия и умишлени пропуски.

„ Ние като общество би трябвало да се фокусираме там – освен върху делата, а и върху метода, по който се събират доказателства и в последна сметка дали институциите са способни да си свършат своята работа “, акцентира Панчугов.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР