Въпрос на време бе да се появят призиви за махането

...
Въпрос на време бе да се появят призиви за махането
Коментари Харесай

Инвеститорите поискаха оставката на Зукърбърг

Въпрос на време бе да се появят апели за махането на Зукърбърг от поста началник на Фейсбук след разгорелият се великански скандал по отношение на поверителността на персоналните данни на потребителите.
Марк Зукърбърг обществено се извини и пое отговорността за случилото се. CEO на Open Mic Майкъл Конър се изрече по следния метод: „Подготвените показания на Марк Зукърбърг акцентират един елементарен факт: той не схваща по какъв начин се ръководи една огромна световна и обществена компания. В момента той извършва две длъжности – основен изпълнителен шеф и ръководител на борда на шефовете. Време е да се откаже от едната, а може би и от двете. Марк Зукърбърг би трябвало да подаде оставка или да бъде уволнен„.

Интересно е, че Open Mic не има акции на Фейсбук . Но компанията е работила с вложители на световната мрежа и е координирала техните връзки с компанията.

Аналогични оферти постъпиха и от представителите на пенсионния фонд на Ню Йорк, които са пряк вложител на Фейсбук.

Зукърбърг, в изявление за The Atlantic съобщи, че не има намерение да напуща, тъй като е сигурен, че може да се оправи с зародилите проблеми. Той сигурно няма да бъде уволнен, тъй като има 16% от акциите на обществената мрежа, само че резервира 60% от правото на глас в компанията и е невероятно вложителите да го смъкват или уволнят.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР