Въпрос: Какво е корупция? Отговор: Далавера, в която ти не

...
Въпрос: Какво е корупция? Отговор: Далавера, в която ти не
Коментари Харесай

Азбучник на българския хаос: MADE IN ДАЛАВЕРА

Въпрос:
Какво е корупция?
Отговор:
Далавера, в която ти не участваш.
 
Едва ли има различен народ, по този начин кръвно обвързван с далаверата. Включително турския, в това число гръцкия, от който произлиза названието й и значи „ нечиста, тъмна договорка, рушвет ”. Българинът по този начин естествено гази в света на далаверата, като че ли за това е роден; както жабата в блатото. Понякога се чудя, колкото и това да наподобява фантастично, българинът ли е родил далаверата или далаверата е родила българина.
У нас всичко е спекулация. От раждането до гибелта. И този срив на човешкото се умножи през по този начин наречения Преход, а по време на мафиотското ръководство на Борисов надмина всевъзможни граници и далаверата закупи галактически размери. Некака проследим живота на индивида през тресавището на далаверата.
Започваме с раждането. Не познавам моя близка да е родила, без авансово да е заплатила за това под масата на лекаря, фелдшера, сестрите и прочие. Четох за няколко случая, в които родилки и околните им не са го създали и са били оставени на произвола на ориста. Има и смъртни случаи. Познавам доктор, наказан и изпъден от здравното съсловие поради сходно незаконно безсрамие.
Идва ред на яслите и детските градини. Всеки знае по какъв начин биват признати децата там, по какъв начин направените описи не значат нищо, в случай че си платил където и колкото би трябвало.
Училището. Всевъзможни са хитростите, които ползват учителите, с цел да не научат нищо учениците по време на часовете им/има изключения, схваща се/. Целта е ясна – учебният материал се преподава на частни уроци.
Университетите, о, университетите! Далавера без граници! Падение! Крушение! На глава от популацията ние имаме най-вече висши образователни заведения, съпроводени с техните филиали, клонове и прочие. В тях получават дипломи против възнаграждение освен българи, само че и турци, македонци, гърци. Това са не университети, а търговски сдружения за машинация. Българската спекулация придобива балкански размери.
Кандидатствали ли сте за работа в общинско или държавно институция? Вероятността да я получите е неведнъж по-голяма, в случай че намерите метод да се отблагодарите за това, парично или с услуга. Особено в тези дирекции, които разпределят пари, национални и европейски.
Здравеопазването… За него да не приказваме. Всеки може да опише куп истории и няма за какво да досаждаме на читателя.
Логично стигаме до края на живота – далаверата среща индивида в изгрева и залеза му. Плащанията стартират от намирането на място за гроб до нещо на ръка за гробарите.
Следва разумният въпрос. За България. За страната на далаверата. Далавераджийското ни ръководство ли е направило такива българите, или те са го създали такова. Както и да отговорите, няма да сгрешите.
Къде е изходът? Къде е?
……………………
Автор: Калин Илиев

" Азбучник на българския безпорядък ” съставлява поредност от мнения, чиито наименования следват последователността на буквите в българската писменост. Подобен метод има упоритостта да очертае оптимално необятен кръг от тематики, като открие техните връзки сред буквите, думите и словото през хаоса на Прехода. Другите текстове от поредицата четете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР