Въпреки значителния напредък в разработването на електрически автомобили и акумулаторни

...
Въпреки значителния напредък в разработването на електрически автомобили и акумулаторни
Коментари Харесай

В Швеция електромобилите се зареждат в движение

Въпреки забележителния прогрес в създаването на електрически коли и акумулаторни акумулатори, презареждането на такива транспортни средства към днешна дата лишава доста повече време, в сравнение с презареждането на коли с ДВГ.

Израелската софтуерна компания ElectReon създаде система, която може да зарежда електрически транспортни средства в придвижване. На доктрина, в случай че такава система се употребява универсално, автомобилната промишленост може да създава по-малки акумулатори - което от своя страна би довело до по-евтини и по-просторни коли.

За зареждането в придвижване, специфични медни намотки са ситуирани под асфалта на пътното платно, които са свързани с блокове за ръководство, ситуирани около пътя, както и с електрическата мрежа. А автомобилът би трябвало да бъде оборудван със специфичен енергиен правоприемник. Основният минус на тази система е, че с цел да се конфигурира, пътното платно би трябвало да се асфалтира отначало.

ElectReon неотдавна завърши тестванията в шведския град Готланд на път от 1,65 км. Първото транспортно средство, зареждано от пътя в придвижване, бе електрически камион.
 В Швеция електрическите автомобили се зареждат в придвижване (ВИДЕО)

Тестовете демонстрират, че камионът може да генерира до 70 kW мощ при разнообразни скорости до 60 км/ч. По време на опита се оказа, че снегът и ледът не пречат на зареждането на батерията.

Компанията чака да стартира да експлоатира този път, откакто получи всички разрешителни от управляващите. След това тя възнамерява да тества голям брой транспортни средства, които ще се зареждат по едно и също време.

ElectReon към този момент е оборудвал 700-метров сектор от път в Тел Авив с сходна система (между другото, израелските управляващи възнамеряват да спрат продажбата на транспортни средства с мотори с вътрешно горене до 2030 г.).

Автомобилните компании работят интензивно в тази тенденция. Ще напомним, че неотдавна - той е в положение независимо да отвори врата за зареждане и да свърже кабела към електрическата кола.

По-рано президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че ще . Сега американският авто парк включва повече от 600 хиляди автомобила с мотори с вътрешно горене.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР