Въпреки значителните икономически постижения – намаляване на безработицата и увеличаване

...
Въпреки значителните икономически постижения – намаляване на безработицата и увеличаване
Коментари Харесай

Гърците наказват Ципрас заради икономическата му политика

Въпреки забележителните стопански достижения – понижаване на безработицата и увеличение на минималната заплата – Алексис Ципрас е на път да загуби изборите. Причината – гърците желаят да го санкционират поради политиката на строги икономии, която в действителност оказа помощ на страната да излезе от дълбоката рецесия.

Гърците гласоподават на парламентарни избори в неделя, които са първите след превъзмогването на тежката рецесия и най-вероятно ще отстранят от власт премиера Алексис Ципрас след 4-годишно ръководство.

Първият безбожник и най-продължително управлявалият министър председател по време на гръцката рецесия, а също по този начин най-младият за последните 100 години, Ципрас се бори, с цел да навакса 10-процентното си закъснение от своите съперници. Основната причина за неговия неприятен резултат е данъчната политика на неговото държавно управление.

Партията на Ципрас СИРИЗА „ не извърши редица обещания и разруши очакванията на нейните гласоподаватели “, което тежко удари междинната класа в страната, отбелязва политическият анализатор Георги Флесас.

Ципрас пристигна на власт през 2015 година с обещания да отстрани строгите икономии. Вместо това, гръцките кредитори го принудиха да одобри третия пакет с помощ след пагубни шестмесечни договаряния, които едвам не доведоха до излизането на страната от еврозоната.

Днес 44-годишният политик дава обещание “най-голямото завръщане в актуалната гръцка история ”, макар че през последните два месеца претърпя поредни провали на европейските и локални избори от главния си конкурент консервативния претендент Кириакос Мицотакис. По време на акцията Ципрас упрекна Мицотакис, който е участник в държавното управление задълбочило рецесията в страната през 2012-2014 година, за „ пагубното “ неприятно ръководство, довело до загубата на стотици хиляди работни места и банкрути на предприятия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР