Въпреки затрудненията в движението и оплакването на софиянци, няма да

...
Въпреки затрудненията в движението и оплакването на софиянци, няма да
Коментари Харесай

Въпреки критиките велоалеята на столичната улица "Раковска" остава без корекции

Въпреки усложненията в придвижването и недоволството на софиянци, няма да има корекции по новата велоалея на улица „ Г.С.Раковски”. Това разгласи зам.-кметът по превоза на столицата Евгени Крусев, представен от " Дарик ".

Причината за недоволството на жителите е, че велосипедната лента заема огромна част от пътното платно и вместо по двулентов път, автомобилният трафик, както и градският превоз към този момент се движат единствено в една лента. От Столична община нямат желание да трансформират жълтите контури и дават обещание, че до края на седмицата новата екопридобивка на града би трябвало да бъде приключена.  Велоалеята на столичната улица БГНЕС

От няколко дни столичната улица „ Раковски”, известна още като родния „ Бродуей” , си има нова забележителност – велоалея. Вместо положителни реакции обаче, жълтите линии провокираха много рецензии към общината. Причината за публичното неодобрение са огромните контури, които на процедура стесняват не доста необятната улица и по този метод се образуват огромни тапи.  Велоалеята на столичната улица БГНЕС
Според отрасловия зам.-кмет обаче проблем няма . Евгени Крусев е безапелационен, че макар велоалеята като цяло пропускателната дарба на пътя не е понижена.
Имало обаче още работа по велоалеята, сподели той.

 Велоалеята на столичната улица БГНЕС

" Има да се слагат хоризонтална маркировка, пътни знаци, спомагателни огледала, които са по завоите ", сподели Крусев и добави, че тези действия ще бъдат осъществени до няколко дни.

 Велоалеята на столичната улица БГНЕС

За тази година от общината стопират с маркирането на велоалеи. Догодина такива се чака да се появят в региона на Попа, както и по бул. „ Скобелев”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР