Въпреки забраните, регламентирани в Закона за движението по пътищата и

...
Въпреки забраните, регламентирани в Закона за движението по пътищата и
Коментари Харесай

Недобросъвестни шофьори масово паркират по новите тротоари на ремонтирана улица в Мездра /снимки/

Въпреки възбраните, регламентирани в Закона за придвижването по пътищата и в Наредба №1 за поддържане и запазване на публичния ред на територията на община Мездра, недобросъвестни водачи не престават всеобщо да паркират по тротоарите, откри инспекция на Община Мездра. Последният фрапиращ случай е на ул. „ Димитър Благоев “, която сега се ремонтира по Проект „ Реконструкция и рехабилитация на части от уличната мрежа в гр. Мездра “, финансиран по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година
В нарушаване на горепосочените нормативни актове, водачи на моторни транспортни средства паркират колите си върху сменената неотдавна тротоарна настилка, с което я повреждат още преди да е завършило осъществяването на плана.
Община Мездра предизвестява, че на нарушителите ще бъдат налагани административни санкции.
Съгласно наредбата на член 178е от Закона за придвижването по пътищата, лице, което паркира пътно транспортно средство в паркове, градини, детски площадки, площи, предопределени единствено за пешеходци, и на тротоари в обитаемоте места, отвън позволените за това места, се санкционира с санкция от 50 до 200 лева, според от тежестта на нарушаването.
А съгласно член 40 от Наредба №1, санкцията за придвижване и паркиране на МПС и транспортни средства с жива двигателна сила по тротоари, алеи на градини и паркове, както и в зелени площи, варира от 10 до 200 лева
За страдание, неправилното паркиране на ул. „ Димитър Благоев “ не е изолиран случай, а постоянно срещано престъпление по градските улици на Мездра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР