Въпреки забраната за строителство през летния сезон, в Каварна се

...
Въпреки забраната за строителство през летния сезон, в Каварна се
Коментари Харесай

3 юли: Въпреки забраната в Каварна се лее бетон до плажа

Въпреки възбраната за строителство през летния сезон, в Каварна се лее бетон на метри от плажа и не повече от 50 метра от морето.

Бившият кмет на града Цонко Цонев ни изпрати фотография, на която се вижда по какъв начин бетонна помпа излива плоча на хотела, който е навръх входа към пясъчната линия.

Снимката е от събота, 1 юли, само че през днешния ден, 3 юли, ситуацията е безусловно същото - строителството продължава, сподели Цонев.

По закон строителството по морето се приключва на 15 май. По изключение общината може да удължава периода за строителство до 30 юни. Каварна беше измежду дребното морски общини, които удължиха времето за градежи и позволи строителни работи до оптимално допустимия период - 30 юни. Явно обаче и той не е задоволителен за вложителя и макар, че през днешния ден сме 3 юли, шумната работа продължава тъкмо до плажуващите туристи.

Продължаващите строителни работи са на нов хотел. Собствеността му е обвързвана с близкия до кметицата Нина Ставрева предприемач Валентин Николов. Той е притежател на известното заведение на плажа в Каварна " Българка " и на ресторанта в Калиакра.

Николов беше главният основател на проектите за затваряне на достъпа до известния плаж Болата край село Българево, които породиха огромни митинги измежду локалните.

С него са свързани и скандалните проекти на общината да построи провесен паркинг върху плажа, представяйки го за подсилване на ската. Това се прави, с цел да паркират гостите тъкмо пред заведението на Николов, настояват каварненци.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР