Въпреки забраната за провеждането на културни мероприятия с публика, артисти

...
Въпреки забраната за провеждането на културни мероприятия с публика, артисти
Коментари Харесай

COVID-19 не спира изкувството : Театър „Възраждане“ излъчва постановка онлайн

Въпреки възбраната за провеждането на културни мероприятия с аудитория, актьори към този момент измислиха различни способи, с цел да останат покрай феновете. В спектакъл „ Възраждане “ се играе постановката „ Вуйчо Ваньо “ по Чехов - на празен салон, само че с лъчение онлайн в обществените мрежи, написа БТВ.

Единственият фен в театъра ще бъде един телефон, който ще предава играта на актьорите онлайн. Празните театрални салони и зали породиха различни форми на осъществяване. На мястото на анулираните си концерти, Софийската филхармония ще излъчва записи.

При разпродадени зали преди една година напред в филхармонията няма по какъв начин да решат кои фенове да върнат, с цел да спазят ограничаването. „ Датата за концерта е една, няма по какъв начин на лотариен принцип да дефинираме кои фенове да не влязат “, допълват от там.

Забраната обаче води до загуби, поради нарушените контракти с задгранични реализатори. Музиканти настояват, че в случай че не продадат несъмнено количество билети, заплатите им са застрашени. Междувременно стана ясно, че в Министерски съвет се разискват промени за възбраната в градовете, където не е открита болест - да се продават билети, само че през една седалка.

„ При всички случаи кината ще могат да продължат да работят и няма да се стига до крайности, да се анулират поредност от министър председатели, което ще докара до апокалипсис и до банкрути в кината “, счита Божидар Илиев от Асоциацията на българските киносалони. Музикантът Калин Вельов застава зад сътрудниците си и не счита, че възбраната би трябвало да важи единствено за културни мероприятия. Ако има такава, тя би трябвало да се съблюдава и от молове и заведения, само че прикани за приемливост.

„ Обикновено упрекът е, че в България се работи след събитията. Сега действаме превантивно, обаче отново всички са недоволни “, разяснява той. Вельов прикани да бъдем разсъдливи и рационални в името на околните ни и най-много възрастните хора към нас. Дали ограниченията ще бъдат отчасти анулирани следва да стане ясно на следващия ден. До тогава билети за анулирани събития могат да се презаверяват за друга дата или да поискате парите си назад. Частните театри обмислят да изместят програмата си, тъй че на идната дата представленията да се играят по два пъти дневно, с цел да няма ощетени зрители
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР