Въпреки забраната за движение на хора и стоки в инфектираните

...
Въпреки забраната за движение на хора и стоки в инфектираните
Коментари Харесай

Извозват дървесина във Велинградско въпреки забраната заради АЧС

Въпреки възбраната за придвижване на хора и артикули в инфектираните от африканската чума региони (АЧС), дървесината, която се намира на склад във велинградските горски лесничейства, ще бъде изнесена от там и пусната на пазара.

Разрешението е на регионалната епизоотична комисия , като срокът е 5 септември.

В инфектираната зона попадат две горски лесничейства , защото преди 10 дни в региона бе намерено болно от чума диво прасе .
 Обявиха Благоевград за високорискова зона за Африканска чума
Обявиха Благоевград за високорискова зона за Африканска чума

Доброволно евтанизиране на домашни свине в региона до 10 септември

Областният шеф Стефан Мирев сподели пред БНР - " Знаем, че дървесината е бързоразваляща се . Може да възникне напрежение за снабдяването на хората с дърва за огрев, поради наближаващия есенно-зимен сезон . За това бе взето такова решение да стартира транспортиране на стоящата дървесина на склад при оптимално съблюдаване на ограниченията за биосигурност и стерилизация на служащите и камионите, които ще извозват дървесината ".

Епизоотичната комисия е изпратила стимулирано предложение до министерството на земеделието, отплата да получат и хората , които са отвън 20 километровите санитарни зони , само че непринудено са ликвидирали домашните си свине.

Припомняме, че Благоевград бе оповестена за високорискова зона поради АЧС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР